Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid

Persberichten 18 april 2002 Begin

---

Minister Netelenbos neemt tijdens NVVC vernieuwde SWOV-site in gebruik

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV heeft haar website geheel herzien. Uniek is dé kennisbank. Deze informatiebron bevat de meest recente onderzoeksresultaten over verkeersveiligheid in Nederland. Deze biedt vele honderden paginas met informatie over themas als alcohol, snelheid, verkeersgedrag, jongeren en ouderen in het verkeer, duurzaam veilig, (brom/ snor)fietsers, telefoneren in de auto. Nieuw is de mogelijkheid zelf grafieken en tabellen te maken. Professionals werkzaam binnen verkeer en vervoer beschikken hiermee op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie over de meest recente onderzoeksresultaten over verkeersveiligheidsthemas. Op 18 april neemt minister T. Netelenbos van Verkeer en Waterstaat de website formeel in gebruik tijdens het Nationaal Verkeersveilgheids Congres.

Al veertig jaar verzamelt en publiceert de SWOV onderzoeksresultaten over vele onderwerpen van de verkeers(on)veiligheid. Voor het gebruik door derden heeft zij een speciaal Beleidsinformatiesysteem Verkeersveiligheid ontwikkeld dat in de afgelopen jaren door vele honderden beroepsmatig belanghebbenden wordt gebruikt. Ontsluiting via het internet was de volgende stap. Dankzij een speciale applicatie is dit nu gelukt.

De kennisbank op de SWOV-website biedt de bezoeker een uitgebreid overzicht van zowel wetenschappelijke tekstbestanden als onderzoeksgegevens over allerhand relevante verkeersveiligheidsthemas. Zo zijn online de wetenschappelijke rapporten van de SWOV te raadplegen en te downloaden. Ook biedt de kennisbank een uitgebreid overzicht van vakliteratuur en wetenschappelijke publicaties op het gebied van de verkeersveiligheid. Nieuw is de mogelijkheid zelf grafieken en tabellen te maken aan de hand van onderzoeksresultaten.

De SWOV is er van overtuigd met deze webapplicatie haar dienstverlening aan de beroepsmatig belanghebbenden en anderszins geïnteresseerden enorm te hebben vergroot. Toegang tot de website en de kennisbank is uiteraard vrij.

---

Inlichtingen:
SWOV, afdeling Informatie & Communicatie
Patrick Rugebregt: 070 - 317 3318
Jolanda Maas: 070 - 317 3315
E-mail: info@swov.nl

Over de SWOV
De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid SWOV doet al 40 jaar fundamenteel en anticiperend onderzoek naar verkeersveiligheid en fungeert als kennis- en informatiecentrum op dit gebied. Zij is daarmee uitgegroeid tot het Nederlands wetenschappelijk onderzoeksinstituut voor de verkeersveiligheid. Doelstelling is de verkeersveiligheid te bevorderen met behulp van de resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Verdere informatie over de SWOV is beschikbaar op deze website in de sectie Profiel.
---

Persberichten Begin