Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.30 uur

Verkeerscontrole

BINNENSTICHT- Op woensdagochtend werden op verschillende locaties in het district Binnensticht verkeerscontroles gehouden. Bij de spoorwegovergang bij de Odijkerweg/Hoofdstraat werd er gecontroleerd tussen 07.30 tot 09.00 uur. In totaal kregen 30 weggebruikers een bekeuring omdat ze het rode licht negeerden.

Van 09.30 uur tot 11.00 uur werd er gecontroleerd op de Soestdijkseweg. Hier kregen 60 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden en 20 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.

Van 12.00 tot 13.00 uur werd een controle gehouden op Oranje Nassaulaan. In totaal kregen 60 automobilisten en bekeuring voor het te hard rijden en 11 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Ramkraak

DRIEBERGEN-RIJSENBRUG- Op donderdagochtend werd een inbraak gepleegd in een winkel gelegen aan de Hoofdstraat.

Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in de winkel. Ter plaatse trof de politie alleen een gestolen auto aan die de ruit van de winkel eruit had gereden. Uit de winkel werden verschillende kledingstukken weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Twee inbrekers aangehouden

DEN DOLDER- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden nadat ze vermoedelijk hadden ingebroken.

Omstreeks 15.00 uur zagen getuigen twee mannen, in de leeftijd van 33 en 37-jaar zonder vaste- woon of verblijfplaats, uit een schuur lopen aan de Pleineslaan. De politie werd gewaarschuwd en trof de mannen aan op de het station in Den Dolder.

Het vermoeden bestaat dat de mannen in de omgeving in meerdere schuren hebben rondgekeken. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.