Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

DNA-spoor leidt naar woninginbreker

MAARSEN/BREUKELEN Met de aanhouding van een 43-jarige man uit Harderwijk konden 9 woninginbraken opgelost worden.

De man werd recentelijk op heterdaad door de politie van Harderwijk aangehouden. Het bleek om een landelijk opererende woninginbreker te gaan. Op grond van DNA-vergelijkend onderzoek waren in meerdere regios al een aantal woninginbraken aan elkaar gekoppeld, waaronder ook meerdere feiten in de regio Utrecht.

Uit het ingestelde onderzoek van onder meer de politie in Harderwijk konden op technisch bewijs zeker 25 woninginbraken als opgelost aangemerkt worden.

Meerdere inbraken zijn op grond van de werkwijze te koppelen aan de 43-jarige verdachte. Het gaat hierbij om zes in Maarssen gepleegde inbraken in de nacht van 10 op 11 februari 2002 op de Termeerweg, Emmaweg, Beekweg en Zandweg. Voorts betreft het drie in Breukelen gepleegde inbraken in de nacht van 7 op 8 februari 2002 op de Straatweg, Joris Dircksenstraat en de Willink van Collenstraat. Aan de politie in Harderwijk zijn inmiddels de aangiften toegezonden voor verder onderzoek.

De 43-jarige Harderwijker zit voorlopig nog in voorarrest.

Gordelcontrole

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 17 april op de Maarssenbroekse Slag een gordelcontrole gehouden. 26 Bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Controle sluipverkeer

KAMERIK De politie heeft op woensdag 17 april van 16.15 uur tot 17.45 uur op de `s-Gravensloot een controle op sluipverkeer uitgevoerd. Vijftien bestuurders reden in strijd met de geslotenverklaring toch via deze route. Zij werden bekeurd.

Alcoholcontrole

PAPEKOP De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 24.00 uur tot 00.45 uur op de Papekopperstraatweg plaats. In totaal zestien bestuurders moesten een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen (teveel) had gedronken.

Vernieling auto
MIJDRECHT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april hebben onverlaten een auto zwaar beschadigd.

Rond 00.55 uur kreeg de politie de melding dat op en parkeerplaats bij een flat aan de Stadhouderslaan een auto op zijn kant lag. De auto werd inderdaad door politiemensen in deze positie aangetroffen. Kennelijk hadden onverlaten de kleine auto op zijn kant gezet. Politiemensen stelden de 66-jarige Mijdrechtse eigenaresse in kennis van de vernieling. Met haar goedvinden hebben de politiemensen de auto weer op zijn vier wielen gezet. De vrouw zou op donderdag naar haar garage gaan om de schade te laten taxeren. Door de politie wordt op donderdag een onderzoek in de buurt ingesteld.

Onder invloed
MIJDRECHT In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april is een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 02.15 uur zagen politiemensen een 34-jarige automobilist uit Mijdrecht in de buurt van de Hoofdweg rijden. Zij controleerden de man en constateerden dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille (545 ug/l), ruim 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.