Politie Amsterdam-Amstelland

Mishandeld na verkeerstwist
18-4-2002. Woensdagmiddag rond half vier werd op de Raadhuisstraat een 24-jarige man uit Amsterdam mishandeld. Hij wilde bij een voetgangersoversteekplaats de straat oversteken. Een automobilist stopte voor de voetganger maar gaf gas zonder vooruit te komen. De man dacht dat hij overreden zou worden. Hij maakte een gebaar met zijn hand. Nadat de man was overgestoken reed de bestuurder door, maar enkele meters verderop stopte hij. De bestuurder en een passagier stapten uit en gedroegen zich zeer agressief naar de voetganger. Zij begonnen tegen hem te schreeuwen en te schelden en sloegen hem in elkaar. De bijrijder haalde vervolgens een op een honkbalknuppel gelijkend voorwerp uit de auto en sloeg het slachtoffer diverse malen op het hoofd. Hierna reden de beide mannen weg. Later op de avond werd een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling. Hij is ingesloten en wordt verhoord. Het slachtoffer is voor een onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht.


---

Identiteit dode bekend
18-4-2002. De politie heeft de identiteit vastgesteld van de man die gistermiddag in een woning aan de Meer en Vaart werd doodgeschoten. Het gaat om een 38-jarige man uit Amsterdam. Het motief is nog niet duidelijk. Het onderzoek met 10 rechercheurs is nog in volle gang.


---

Aanhouding na schietpartij
18-4-2002. Gistermiddag rond twee uur hield de politie in het Flevopark een 42-jarige man uit Amsterdam aan in verband met een schietpartij. Niemand raakte gewond.

De politie kreeg een melding dat er in het Flevopark schoten waren gehoord. Agenten stelden een onderzoek in en troffen enkele hulzen aan. Op grond van het signalement kon de politie de verdachte in de omgeving aanhouden. Het vuurwapen werd in de kleding van de man aangetroffen. Bij een huiszoeking in zijn woning werd een hoeveelheid munitie en verdovende middelen in beslag genomen. Naar de precieze toedracht wordt een onderzoek ingesteld.


---

Steekpartij: vier arrestaties
18-4-2002. Gistermiddag rond drie uur heeft de politie vier mannen in de leeftijd 18, 19, 20 en 22 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij op Frissenstein. Eén van de aangehouden verdachten (20 jaar) is met een steekwond in zijn borst in een ziekenhuis opgenomen. Een omstander liep een steekwond op aan zijn hand toen hij de politie te hulp schoot bij de aanhouding.

Twee surveillerende agenten waren op straat met een onderzoek bezig toen zij in de buurt geschreeuw hoorden bij de trappen richting het Bijlmerplein. Toen zij daar op afgingen troffen zij vier vechtende mannen aan met messen. De politieagenten liepen op de situatie in om de partijen te scheiden. Eén van de verdachten maakte met een mes stekende bewegingen naar de agent om zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Een omstander die het een en ander zag gebeuren schoot de politieman te hulp. Hij greep de verdachte bij zijn arm. Hierbij raakte hij zelf lichtgewond aan zijn hand. Het slachtoffer werd ter plaatse aan zijn verwonding geholpen.

Met behulp van andere omstanders en de inmiddels ter plaatse gekomen politieagenten werden de andere verdachten eveneens aangehouden. Zij zijn ingesloten en worden gehoord. De precieze toedracht is nog onduidelijk.

---