Ingezonden persbericht

Adobe komt met vier nieuwe product Collections met daarin onder meer Photoshop 7.0

Alle Adobe Collections nu met onmisbare versie van hét programma voor beeldbewerking

Amsterdam, 18 april 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, heeft vandaag de release bekendgemaakt van vier nieuwe softwarebundels (Collections) met daarin onder meer het nieuwe Adobe® Photoshop® 7.0. De nieuwe Collections zijn de Design Collection, Web Collection, Publishing Collection en Digital Video Collection. Hiermee krijgt de creatieve professional in één pakket de beschikking over diverse bekroonde producten voor een aanzienlijk lagere prijs dan wanneer alle programma's los zouden worden aangeschaft. En nu, met Photoshop 7.0, kan de Collection-gebruiker de allerbeste afbeeldingen maken voor drukwerk, internet en andere media.

Photoshop 7.0 is een basisonderdeel van elke Collection. Zo kunnen aantrekkelijke visuele effecten worden gecreëerd met nieuwe functies als de Healing Brush - dat een ware revolutie ontketent in het retoucheren van afbeeldingen - en een nieuwe painting-engine voor het simuleren van technieken als het werken met pasteltinten en houtskool. Voorts wordt het dankzij de nieuwe File Browser mogelijk om snel afbeeldingen te zoeken, te organiseren en visueel te manipuleren. Photoshop 7.0, maar ook Adobe Acrobat® 5.0, Adobe After Effects® 5.5, Adobe GoLive® 6.0, Adobe Illustrator® 10, Adobe InDesign® 2.0 en Adobe LiveMotion(tm) 2.0 ondersteunen de belangrijkste besturingssystemen ondersteunen, waaronder Mac OS X en Windows® XP.

"Doordat in één pakket alle tools zijn samengebracht die de creatieve professional nodig heeft, hebben de Adobe Collections enkele belangrijke voordelen te bieden, zoals de lagere prijs en het werken binnen één platform waar alle programma's op een logische manier met elkaar samenwerken", aldus Shantanu Narayen, Executive Vice President voor de wereldwijde producten van Adobe. "De nieuwe Adobe Collections zijn de meest krachtige, geïntegreerde en voordelige verzameling tools voor creatieve professionals die hun productiviteit willen verhogen en hun creatieve visie willen verwezenlijken."

De Adobe Collections
De Adobe Collections helpen ontwerpers, webontwikkelaars en professionals op het gebied van publishing en digitale video naadloos over te stappen van het maken van content naar het doorgeven en produceren van die content, via een logische workflow. Alle producten in de Collections hebben dezelfde Adobe-gebruikersinterface, met dezelfde opdrachten, functies, paletten en sneltoetsen. Hierdoor ontstaat een vertrouwde, productievere werkomgeving. Door de goede onderlinge samenwerking en de goede ondersteuning voor andere Adobe-toepassingen kunnen de Collections de efficiency verhogen. Voor de gebruiker betekent dit dat hij of zij allerlei nieuwe uitdagingen op het gebied van creativiteit en productie kan aangaan.

De Adobe Design Collection bevat het gerenommeerde Adobe-programma voor paginaopmaak, InDesign 2.0. Deze Collection bevat een verregaande geïntegreerde, verzameling professionele tools waarmee ontwerpers origineel artwork kunnen maken (met Illustrator® 10), gelaagde afbeeldingen kunnen ontwerpen (met Photoshop 7.0), aantrekkelijke paginalay-outs kunnen samenstellen (met InDesign 2.0) en de printworkflow kunnen stroomlijnen (met Acrobat 5.0).

De Adobe Web Collection bevat alle programma's die nodig zijn voor het maken van content tot het implementeren van websites. De Collection bevat GoLive 6.0 voor het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van dynamische content voor het web en draadloze apparatuur, Photoshop 7.0 en Illustrator 10, en LiveMotion 2.0 voor een efficiënt ontwerp van interactieve webcontent.

De Adobe Publishing Collection is een strak geïntegreerde en krachtige verzameling tools voor het maken van kwalitatief hoogstaande zakelijke communicatie die gedrukt moet worden. Samen hebben Adobe PageMaker® 7.0, Photoshop 7.0, Illustrator 10 en Acrobat 5.0 een
standaard-gebruikersinterface die het gemakkelijk maakt om met deze programma's te (leren) werken en om ze tegelijk te gebruiken.

De Adobe Digital Video Collection bevat voor alle professionals die veel met visuele effecten en bewegende beelden werken alle noodzakelijke tools voor het produceren van film-, multimedia-, video- en webprojecten. Deze Collection bevat Photoshop 7.0, Illustrator 10, Adobe Premiere® 6.0 voor niet-lineaire videobewerking en After Effects 5.5 voor het maken van composities, voor het ontwerp van bewegende beelden en voor de productie van beeld- en geluidseffecten.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle vier de Adobe Collections kunnen vanaf heden worden aangeschaft via www.adobe.nl en alle officiële Adobe-dealers. De Adobe Design, Web en Publishing Collection zijn verkrijgbaar voor een geschatte verkoopprijs van EUR 1249,- voor de Engelstalige versie. De Adobe Digital Video Collection is verkrijgbaar voor een geschatte verkoopprijs van EUR 1499,- voor de Engelstalige versie. Door deze Adobe-producten aan te schaffen in de vorm van een Collection wordt een flinke besparing gerealiseerd ten opzichte van de geschatte verkoopprijs van alle afzonderlijke producten.

De Engelse versie van Adobe Photoshop 7.0 als afzonderlijk pakket is vanaf heden beschikbaar voor alle platforms. De Nederlandse versie verschijnt naar verwachting in juni 2002. De verwachte winkelprijs bedraagt 759,- euro voor de Engelse versie en 999,- euro voor de Nederlandse versie. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW. Kijk voor meer informatie over de Adobe Collections op www.adobe.com . Aanvullende informatie over Adobe producten en overig PR-materiaal van Adobe vindt u online in de Adobe-perskamer op
http://www.adobe.nl/aboutadobe/pressroom/main.html.

Over Adobe
Sinds de oprichting in 1982, creëert Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) bekroonde softwareoplossingen voor publicaties via netwerken
- softwareproducten waarmee klanten visueel rijke producten kunnen creëren, beheren en leveren die door een ieder, overal op elk apparaat te gebruiken zijn. Adobe kan de volgende creatieve professionals onder zijn klanten rekenen: web- en grafisch ontwerpers en digitale videoartiesten (DV), professionele uitgevers, documentintensieve bedrijven, zakelijke gebruikers, en thuisconsumenten. Adobe is het op één na grootste PC-softwarebedrijf in de VS, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1 miljard dollar.

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Acrobat, Adobe PageMaker, Adobe Premiere, After Effects, GoLive, Illustrator, InDesign, LiveMotion, en Photoshop, zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Apple en Mac zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Apple Computer, Inc, Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Microsoft en Windows zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.