Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Jan de Rijk Logistics kiest Quintiq voor Advanced Planning, Scheduling en Alerting

('s-Hertogenbosch, 18 april 2002) Jan de Rijk heeft vandaag bekend gemaakt voor Quintiq te kiezen om de optimalisatie van haar bedrijfsprocessen te ondersteunen. Onder de naam Advanced Transportation Management (ATM) is het project inmiddels van start gegaan.

Willem Heeren, Directeur van Jan de Rijk: "Door de snelle groei werd het voor Jan de Rijk noodzakelijk de planning en scheduling van haar bedrijfsprocessen van operationeel tot strategisch niveau te optimaliseren. Het beoogde doel is de performance en de klantenservice te verhogen. Daarnaast zullen door een bedrijfsbreed inzicht in, en transparantie van het bedrijfsproces efficiencyverbeteringen ontstaan."

De doelstellingen die Jan de Rijk nastreeft met de implementatie van Quintiq:

Operationele optimalisatie
Binnen de planning dienen voortdurend keuzes gemaakt te worden. Dit wordt gedaan door planners en execution officers die voortdurend een volledig overzicht nodig hebben over de actuele situatie.

Actieve alerting en uitzonderingsafhandeling (constraint management) In een dynamische wereld waarin voortdurend nieuwe informatie ter beschikking komt, is het voor planners noodzakelijk te bepalen welke gevolgen dat voor de planning heeft. Door geavanceerde overzichten kan de planner zich richten op het oplossen van problemen, en het nemen van beslissingen, in plaats van kostbare tijd te verliezen aan het signaleren van problemen.

Strategische informatie analyse
Met behulp van Quintiq kunnen direct en automatisch alle consequenties van een order met korte responstijd of een wijziging van een order berekend worden. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot gewijzigde routeschema's of een andere indeling van zendingen.

Collaborative scheduling
In het verlengde van Advanced Transport Management zal Jan de Rijk in de toekomst met Quintiq tevens de mogelijkheid tot transparantie binnen de organisatie uitbreiden naar andere schakels in de supply chain. Dit is mogelijk met de collaborative scheduling technologie van Quintiq waarbij de operationele planning van Jan de Rijk verbonden wordt met operationele planningen van klanten en/of leveranciers.

Albert-Charrel Ernst, IT Manager van Jan de Rijk:"De keuze voor Quintiq was snel gemaakt, nadat wij gedurende een jaar acht verschillende Supply Chain software leveranciers hebben beoordeeld kwam Quintiq er als beste uit. Met name de "proof of concept" en de flexibele configuratie heeft enorm bijgedragen aan de overtuiging om voor Quintiq te kiezen. "

Arjen Heeres, COO van Quintiq:"De keuze van Jan de Rijk voor Quintiq is voor Quintiq een belangrijke bevestiging van onze strategie om een daadwerkelijk flexibel standaard software pakket op de logistieke markt aan te bieden."

De implementatie wordt door KPMG Consultants en Cap Gemini Ernst & Young uitgevoerd.

Jan de Rijk
Jan de Rijk is leverancier van logistieke dienstverlening door geheel Europa. Het totale pakket aan diensten bestaat uit Warehousing, Distributie, Internationaal Transport en Freight Management Services. Jan de Rijk heeft meer dan 700 vrachtwagens in Europa rijden. Het hoofdkantoor van Jan de Rijk is gevestigd in Roosendaal. Kantoren zijn er in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Quintiq
Quintiq levert een standaardsoftwarepakket voor iedere toepassing op het gebied van planning-, scheduling- en ketenoptimalisatie. Deze technologie stelt bedrijven in staat met flexibele oplossingen het bedrijfsproces exact en volledig te optimaliseren om winstmaximalisatie te realiseren. Voor verdere informatie bezoek www.quintiq.com

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Quintiq, tel: 073-691 07 39

contactpersoon: Martijn van Gils (e-mail: martijn@quintiq.com)