Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.15 u) Donderdag, 18 april 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; heterdaad
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht zag een politie-agent (op weg naar huis/einde dienst) op de Oude Kerkstraat in Heerlen iemand verdacht bij een geparkeerde auto morrelen. De agent die dat niet vertrouwde ging poolshoogte nemen en zag dat een autoruitje van het geparkeerde voertuig was ingeslagen/verbroken. De politie-agent hield de man, een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats op verdenking van inbraak in het voertuig aan en droeg hem over aan de vervolgens gewaarschuwde politie-collegas. Die hebben de verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; verdovende middelen
Bij een actie/onderzoek in het kader van de operatie hartslag, o.l.v. burgemeester sakkers, heeft de Heerlense politie (het zogenaamde Regenboogteam), afgelopen woensdagavond in een restaurant aan de Willemstraat in Heerlen totaal een zevental mannen (18-33 jr.) uit Heerlen, Rotterdam en sommigen zonder vaste woon/verblijfplaats, aangehouden. Een aantal van hen bleken totaal ongeveer 25 gram heroine en cocaine bij zich te hebben. Die werden samen met het geld (totaal ongeveer 5.700,- Euro) inbeslaggenomen. De politie die aanwijzingen had dat in het pand werd gehandeld in verdovende middelen, ging woensdagavond dan ook tot actie over. Een aantal personen werden in de loop van de avond na verhoor in vrijheid gesteld en drie mannen zitten nog vast. De politie stelt een nader/verder onderzoek in. Overigens zal de Burgemeester van Heerlen het pand in het kader van een bestuurlijke maatregel, voor de duur van een jaar sluiten.

Brunssum; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Platanendreef in Brunssum van een 41-jarige automobilist uit die plaats bleek dat de Brunssummer onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Brunssum; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag verkeerscontroles gehouden op de Kruisbergstraat en op de Servatiusstraat in Brunssum. Totaal werden 30 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen waren overtreding van de terplaatse geldende maximumsnelheid (totaal 22 voertuigbestuurders) en het niet dragen van de autogordel (totaal 8 bekeuringen).

Simpelveld; boetes
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag een 23-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Vaals in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met ieder een boete van 150 Euro. De politie trof hen die middag aan op een terrein aan de Sportlaan in Simpelveld en zij bleken een aantal zakjes softdrugs (hashish) bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen.