Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.15 u) Donderdag, 18 april 2002

District Maastricht

Maastricht; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag op diverse locaties in Maastricht verkeerscontroles gehouden. Bij radarsnelheidscontroles op de Maasboulevard en op de Tongerseweg controleerde de politie totaal 662 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 27 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km p/u.

Maastricht/Meerssen; ingebroken
Afgelopen woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Hertogsingel en in een woning aan de Caesarhof in Maastricht. In de woning aan de Hertogsingel zijn de inbrekers via de achterzijde binnengedrongen. Vermoedelijk is er niets gestolen. Aan de Caesarhof zijn de inbrekers de woning via een balkon binnengedrongen. Het is niet duidelijk of er iets / wat er is gestolen (moet nog nagekeken worden).
Bij een inbraak afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Kuileneinderstraat in Meerssen (inbrekers zijn de woning via de achterzijde binnengedrongen), hebben de inbrekers allerlei sieraden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een onderzoek in.

Valkenburg/Meerssen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden op de Bosstraat in Valkenburg a/d Geul, op Prinses Ireneweg in Bunde en op de Bunderstraat in Meerssen. Totaal bekeurde de politie 38 voertuigbestuurders. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel (de meeste; 17 bekeuringen), foutief parkeren (4), het achter het stuur telefoneren met een gsm in de handen (2) tot bromfietsbestuurders zonder helm rijdende op hun bromfiets.