Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-04-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.15 u) Donderdag, 18 april 2002

District Sittard

Sittard; brandje
Vanmorgen, donderdagmorgenvroeg omstreeks 06.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Bachstraat in Sittard. De politie die snel terplaatse was zag een flinke rookontwikkeling in het trappenhuis van een flatgebouw. De politie ging met zakdoeken voor de mond meteen naar binnen om uit voorzorg de bewoners te waarschuwen. Inmiddels arriveerde ook de brandweer. Bleek dat in de kelderruimte een vuilniszak in brand stond hetgeen gepaard ging met flinke rookontwikkeling. De brandweer heeft het brandje geblust en heeft de rook uit het trappenhuis geventileerd.

Geleen; bekeurd
De politie heeft een 36-jarige automobilist uit Schinnen bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Henri Hermanslaan in Geleen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat hij tussen 0,7 en 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast kreeg hij uiteraard ook een rijverbod.

Beek; aangehouden
De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op de Steinderweg in Elsloo een 14-jarige jongen en een 21-jarige man uit Elsloo aangehouden. Die worden ervan verdacht die woensdagmiddag op de Stationsstraat in Beek een taxichauffeur te hebben geslagen (vermoedelijk omdat het tweetal de taxirit niet kon betalen) en er vervolgens vandoor te zijn gelopen. De taxichauffeur die daarbij gewond raakte, werd met een hoofdwond voor medische verzorging overgebracht naar het ziekenhuis waarna hij weer huiswaarts kon. De politie die terplaatse kwam en meteen een onderzoek instelde, kreeg al snel vermoedens omtrent de identiteit van een van de verdachten. Bij onderzoek in de omgeving traceerde de politie het tweetal en werden beide verdachten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.