FAST FERRY, ROTTERDAM

Fast Ferry vervoert 750.000ste passagier; stijging van 60%

Passagiersaantallen met 60% gestegen

Fast Ferry vervoert 750.000ste passagier

Sinds de ingebruikname op 1 november 1999 heeft Fast Ferry tussen Dordrecht en Rotterdam 750.000 passagiers vervoerd, zo blijkt uit de reizigersstatistieken. Tot en met week 15 van vervoerde Fast Ferry dit jaar 88.184 passagiers. Dat is een stijging van 60% ten opzichte van 2001. Toen werden in dezelfde periode 55.139 passagiers vervoerd.

De stijging is volgens directeur Meinard Sprenger van Fast Ferry toe te schrijven aan verschillende factoren: 'Zo hebben we veel reclame gemaakt. Er zijn onder meer diverse kleurrijke huis-aan-huis kranten over het project verspreid in Zuid-Holland-Zuid in een oplage van 350.000 exemplaren. In het kader van vervoersmanagement voor medewerkers ontvangen ook bedrijven en organisaties regelmatig gerichte informatie over Fast Ferry. Bovendien hebben we sinds maart 2001 een extra aanlegplaats in Alblasserdam. Hier stappen wekelijks zo'n 1.400 extra passagiers op'.

Uit periodieke onderzoeken die gehouden worden onder auspiciën van de Adviesdienst Verkeer en Vervoer (Rijkswaterstaat Directie Zuid-Holland), komt Fast Ferry positief uit de bus. Daaruit blijkt dat 95% van de reizigers tevreden is: 45% beoordeelt de Fast Ferry als zeer goed en 50% geeft het oordeel goed.

Fast Ferry ging eind 1999 als driejarig proefproject van start in het kader 'Samen Werken Aan Bereikbaarheid'. Met deze vorm van openbaar vervoer over water willen de betrokken overheden en bedrijven een bijdrage leveren aan de filebestrijding rondom en de bereikbaarheid van de Drechtoevergemeenten en Rotterdam. De komende maanden zijn cruciaal in verband met het aflopen van de experimentperiode en de daaraan verbonden (financiële) evaluatie.

De Fast Ferry vaart in een 45-minutenfrequentie tussen Dordrecht en Rotterdam. De reistijd bedraagt ruim 40 minuten, inclusief een tussenstop in Ridderkerk en Alblasserdam.

Noot voor de redactie;