Gemeente Capelle a/d IJssel

Hard werken aan de hofjes langs de Merellaan

Vorig jaar, op 15 oktober, is begonnen met het vervangen van de riolering en het ophogen van de straten in drie hofjes aan de Merellaan. Dit was nodig omdat zowel de riolering als de straten vanwege de zachte veengrond teveel is verzakt. De drie hofjes worden één voor één aangepakt. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken voor de omwonenden. Tijdens de werkzaamheden is het hofje namelijk niet meer toegankelijk en moeten de bewoners in de buurt parkeren.
Het eerste hofje, met de huisnummers 200 - 246, was voor de kerstvakantie klaar. De werkzaamheden aan het tweede hofje (248 - 294) zijn vanwege het slechte weer in het voorjaar iets uitgelopen en zullen aan het eind van deze week gereed zijn. Aansluitend wordt begonnen met het derde hofje (296 - 342A), waar het werk als alles goed gaat halverwege juni af is.
Niet alleen de gemeente Capelle investeert in de vervanging van de riolering. De bewoners moeten zelf zorgen dat de aansluiting vanuit hun huis op de riolering in de straat opgehoogd wordt wanneer dat nodig is. Ook zijn ze zelf verantwoordelijk voor de eventuele ophoging van hun tuinen.
In het najaar, wanneer het plantseizoen is aangebroken, zal de gemeente het openbare groen dat is gesneuveld opnieuw inplanten.