Gemeente Capelle a/d IJssel

Nachtwerk aan sneltrambaan Schenkel

Op maandag 15 april 2002 is de RET gestart met voorbereiden van het vernieuwen van de rails van de snel-trambaan tussen station Schenkel en de wissels in de Prinsenlaan. Op 6 mei start het vernieuwen van de rails. De RET verwacht rond 19 juli klaar te zijn met het werk.

Tijdens de vernieuwingswerkzaamheden worden asbesthoudende plaatjes verwijderd. De plaatjes bevinden zich tussen de betonbaan en de spoorconstructie. De werkzaamheden worden volgens de regels voor asbestsanering uitgevoerd en vinden 's nachts plaats omdat er geen metroverkeer mag en kan plaatsvinden. De sanering wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Bij het verwijderen van de asbesthoudende plaatjes is men gekleed in beschermende, luchtdichte pakken.

De werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse nachten, in de vroege uren tussen 1.00 en 5.00 uur. Twee nachten wordt ook in het weekend gewerkt, namelijk van zaterdag 8 op zondag 9 juni en van zaterdag 13 op zondag 14 juli van 5.00 tot 7.30 uur.

Helaas is enige geluidshinder hierbij niet te voorkomen. De RET zal echter alles doen om dit tot een minimum te beperken. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de RET, afdeling Klantenreacties, telefoon 0800--6061 (gratis).