Akzo Nobel

Wijzigingen in management Akzo Nobel Chemie

Arnhem, 18 april 2002 - Akzo Nobel heeft een aantal wijzigingen bekend gemaakt in de managementstructuur van de chemiegroep.

De business unit Plastic & Processing Additives (PP&A) wordt opgenomen in Functional Chemicals per 1 oktober 2002. In de markt blijft men actief onder de naam Akcros Chemicals inclusief alle bijbehorende handelsnamen. Algemeen manager van de vernieuwde Functional Chemicals business unit wordt Jon Meijnen. Hij vervangt Peggy Viehweger, die op eigen verzoek terugkeert naar de Verenigde Staten in een andere functie bij Akzo Nobel. De belangrijkste reden voor de overdracht van P&PA aan Functional Chemicals is de afgeronde verkoop van Rigids. Als gevolg daarvan heeft P&PA niet langer voldoende omvang om als zelfstandige business unit te blijven bestaan. Ray Hurley, op dit moment manager van Surfactants Asia and Oleochemicals, Surface Chemistry, zal Jon Meijnen opvolgen als algemeen manager van de business unit Catalysts per 1 september 2002.

In aanvulling op deze veranderingen wordt er een Innovation Unit gevormd om het belang van innovatieve ontwikkelingen voor de toekomst van Chemie te onderstrepen. Mike Zeitler, op dit moment Manager van Polysulfides, is benoemd als manager van deze nieuwe unit per 1 mei 2002. Hij zal rapporteren aan Dag Strömqvist, die als lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor Chemie.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt ongeveer 66.000 medewerkers in 80 landen. De financiële resultaten over het eerste kwartaal worden op 23 april 2002 bekendgemaakt.

Internet: www.akzonobel.nl; www.akcros.com;
www.functionalchemicals.com; www.akzonobel-catalysts.com

Corporate Media Relations: tel. 026 366 4343