Gemeente Maassluis

16-4-2002

Perscommuniqué vergadering B&W 16 april 2002

PERSCOMMUNIQUÉ VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS OP 16 APRIL 2002

Wijkgebouw Groene Stip en schoolgebouw Oleanderstraat Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met het bod van de Woning Stichting Maassluis (WSM) op het wijkgebouw Groene Stip en het schoolgebouw Oleanderstraat in de Bloemenbuurt. De door de WSM geboden middelen worden ingezet voor aankoop en plaatsing van een tijdelijke wijkaccommodatie, de kosten van sloop van beide gebouwen en de vervroegde afschrijving ervan.

Wijkwandelingen
Ieder jaar legt het gemeentebestuur van Maassluis twee wijkbezoeken af. Ook in 2002 worden twee van dergelijke bezoeken georganiseerd. De eerste wijkwandeling, in de omgeving van de Prinsekade, vond plaats op 22 januari. Het tweede wijkbezoek zal worden afgelegd in oktober 2002 en voert door de nieuwe woonwijken De Componist en Parkhof. Zoals gebruikelijk zal ook dit wijkbezoek worden afgesloten met een inloopbijeenkomst.

Aanpak geweld binnen het gezin
Het college van burgemeester en wethouders van Maassluis heeft besloten in te stemmen met deelname aan het project Aanpak van geweld binnen het gezin . Gezamenlijk met de gemeenten Schiedam en Vlaardingen zal een projectvoorstel worden ingediend bij het Zorgkantoor NWN in het kader van de Subsidieregeling Openbare Geestelijke Gezondheidszorg.