Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-04-2002
Politieberichten van 18/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in het kantoor van een bedrijf aan de Wismastate. Een ruit aan de zijkant werd vernield. Uit het kantoor werd een laptop weggenomen. Een medeweker van het bedrijf, een 28-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Sneek: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bestelauto, die geparkeerd stond op de Loengasterlaan. Het slot van de deur aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een fototoestel, handgereedschap, een rijbewijs en een kentekenbewijs weggenomen. De eigenaar, een 68-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Drachten: lastige man
Donderdag omstreeks 11.15 uur werd op het terrein van het AZC aan het Noorderend een 17-jarige asielzoeker aangehouden. De jongeman mocht niet op het terrein komen, daar hij in het verleden moeilijkheden had veroorzaakt. Van de jongen werd gevorderd dat hij het terrein te verlaten en zich zou verwijderen. Hij voldeed hier niet aan. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de jongeman is proces-verbaal opgemaakt en daarna is hij weer in vrijheid gesteld.

Bureau Comminicatie: 058 - 880 8272