CNV BEDRIJVENBOND

CNV:laagbetaalden profiteren extra in cao ITG

De laagst betaalde werknemers van Imperial Tobacco Group (ITG) profiteren in de nieuwe cao het meest. De overeengekomen loonsverhoging werkt nivellerend. Mensen in die loonschalen zullen er totaal rond de vier procent op vooruit gaan. Verder zijn er goede afspraken gemaakt voor senioren.

De nieuwe cao heeft een looptijd van twaalf maanden en gaat in op 1 april 2002 jongstleden. Per die datum krijgen de 370 werknemers van ITG een loonsverhoging van 35 euro en daarover nog eens 2 procent uitgekeerd. Op 1 oktober volgt dan nog een eenmalige uitkering van 100 euro.

Harm Roeten, onderhandelaar voor CNV Voeding: 'Een combinatie dus van centen en procenten. Het positieve van deze constructie is dat de mensen in de lage loonschalen er veel meer op vooruit gaan, want 35 euro is voor hen een hoger percentage van hun loon dan voor iemand met een hoog salaris. Uiteindelijk komen zo de lonen dichter bijeen te liggen'.
Verder is er voor de werknemers een nieuwe seniorenregeling afgesproken. Vanaf de leeftijd van 58 jaar kunnen werknemers per week 32 uur gaan werken, mits ze daarvoor 3 procent van hun totale salaris inleveren.
Voorts heeft de nieuwe cao goede afspraken over de nieuwe wet Poortwachter en wordt de cao aangepast aan de mogelijkheden die de Wet Arbeid en Zorg biedt.
Roeten zal dit cao-resultaat volgende week op dinsdag 23 april in Joure en woensdag 24 april in Meppel aan de leden voorleggen.

Nadere inlichtingen:
Harm Roeten, onderhandelaar voor CNV Voeding: 06 - 5160 2044 (mobiel);
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 030 - 6348 242 (kantoor).

Houten, 18 april 2002

18 apr 02 15:21