Ministerie van Justitie


http://www.justitie.nl

MIN JUST: Onderscheiding voor jeugdinrichting Rentray

Annette Dijkstra
070 370 4888

4173
18.04.02

JUSTITI.LE JEUGDINRICHTING RENTRAY WINT NEDERLANDSE

KWALITEITSONDERSCHEIDING 2002
De particuliere Justitiële Jeugdinrichting Rentray in Eefde heeft op donderdag 18 april 2002 de Nederlandse Kwaliteitsonderscheiding 2002 ontvangen. Deze prestigieuze kwaliteitsonderscheidingen worden sinds 1993 door het Instituut Nederlandse organisaties, profit en non-profit, die zich weten te onderscheiden op het gebied van het kwaliteitsbeleid. Organisaties zoals Siemens Nederland N.V. en KLM Cargo gingen Rentray voor.
De prijs is uitgereikt aan de heer A.H. Minjon, algemeen directeur Rentray, door de voorzitter van de jury, de heer prof. Dr. J.A. Andriessen, voorheen minister van Economische Zaken, tijdens het symposium van het INK met als thema .ondernemen op het grensvlak van publiek en privaat. in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar.

Rentray hanteert het INK-managementmodel als referentiekader voor het kwaliteitsbeleid en de ontwikkeling van de organisatie. In oktober heeft een extern auditteam een bedrijfsbezoek aan Rentray gebracht. Op basis van het door Rentray ingediende zelfevaluatierapport en de bevindingen van het team is het auditrapport aan de Jury voorgelegd. De organisatie is in de vier jaar tijd gegroeid naar een moderne, vraaggestuurde onderneming binnen de justitiële jeugdhulpverlening. Naast het behandelen en de opvang van jongeren vindt Rentray het haar verantwoordelijkheid innovatieve projecten te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn:

- de ontwikkeling van een multifunctionele justitiële jeugdinrichting voor de provincie Flevoland te Lelystad. De nieuwe inrichting wordt in samenwerking met alle regionale ketenpartners uit de jeugdzorg opgezet.

- Het oprichten van het arbeidstoeleidingsproject Work-Wise Nederland. Inmiddels participeren elf justitiële jeugdinrichtingen in dit samenwerkingsverband.

Met deze kwaliteitsonderscheiding is het niet zo dat Rentray nu klaar is met het werken aan kwaliteit. Voortdurend doelen stellen, evalueren en verbeteren blijft van belang. De onderscheiding stimuleert de organisatie om door te gaan met de ontwikkelingen in de richting van een excellente organisatie.
Vanwege de kwaliteitsonderscheiding 2002 brengt Rentray een speciale editie van het kwaliteitsrapport uit. Belangstellenden kunnen een exemplaar bij Rentray aanvragen. Het Instituut Nederlandse Kwaliteit (INK) is in 1991 opgericht op initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het doel van het INK is het stimuleren van .Total Quality Management. (Totale Kwaliteit) in bedrijven en in non-profit sectoren. Dit model wordt inmiddels door het management van honderden bedrijven, instellingen en overheidsorganisaties in Nederland gebruikt; zowel in grote bedrijven als in MKB en zowel in profit als in non-profit omgevingen.

Noot voor de redactie/