Ingezonden persbericht



--Persbericht--



Springsite Server verstrekt half miljoen stemadviezen op stemwijzer.nl

Amersfoort, 18 april 2002 - Ruim 500.000 internetters hebben de online stemwijzer voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen ingevuld. Op www.stemwijzer.nl kunnen bezoekers door op stellingen te antwoorden achterhalen welke politieke partij het dichtst bij hen staat.

Software ontwikkelaar Springsite heeft de stemwijzer ontwikkeld in opdracht van het Instituut voor Publiek en Politiek. De op XML gebaseerde matchingsoftware genereert direct op basis van de gemaakte keuzes en ingevoerde partijprogramma s een stemadvies. De bezoeker krijgt in aflopende volgorde de partijen te zien welke het beste bij hem passen. De toepassing geeft per standpunt een vergelijking tussen de antwoorden van de bezoeker en een partij naar keuze.

Meerdere partijen als de Volkskrant, MSN, de Consumentenbond en Nederland Kiest -een samenwerking van NOVA, NOS en Den Haag Vandaag- hebben de stemwijzer in hun site geïntegreerd. De meervoudig bruikbare stemwijzer is ook al met succes ingezet bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen maart. Tien grotere gemeenten, waaronder Amsterdam, Amersfoort en Enschede, hebben de stemwijzer voor de verkiezingen in hun site geïntegreerd. Door de strikte scheiding van vorm en inhoud kan het IPP de Springsite stemwijzersoftware op eenvoudige wijze voor verschillende verkiezingen inzetten.

Springsite is een groeiend bedrijf dat zich richt op het verbeteren en vernieuwen van bedrijfsprocessen met behulp van internettechnologie. De basis van Springsite oplossingen is de modelleer-en programmeeromgeving Springsite Server. Deze generieke laag garandeert stabiele en snel opleverbare oplossingen die herbruikbaar zijn binnen verschillende bedrijfstakken.


--Einde persbericht--

Kijk voor meer informatie op www.springsite.com/cases/stemwijzer.html of bezoek meteen de stemwijzer op www.stemwijzer.nl.

Contact:
Springsite, the XML solution source
Dhr. Bas Holla
Marketing & PR
Nijverheidsweg-Noord 60
3812 PM Amersfoort
t 033-46 99 886
f 033-46 99 900
bholla@springsite.com www.springsite.com