Gemeente Haarlemmermeer


* Persberichten

+ 18 april 2002

START PROJECT BOSEILANDEN
Aantrekkelijk woonmilieu met recreatief karakter

De gemeenteraad besluit op 30 april a.s of het Definitief Ontwerp Recreatiegebied Boseilanden wordt goedgekeurd. Dit vormt de start van het project Boseilanden, met als eerste onderdeel wonen. Het recreatiegebied Boseilanden wordt ontwikkeld als onderdeel van het strategisch groenproject en is bedoeld als recreatiegebied voor de bewoners van Floriande.
Het projectplan wonen bevat de aanleg en verkoop van 44 vrije kavels en twee kavels met elk een wooncluster van 8 luxe appartementen. De kavels zijn onder verdeeld in vijf ensembles met ieder een eigen woonmilieu: 'Wonen aan riet en water', 'Wonen op water', 'Wonen in het bos', 'Wonen in het bos met openbaar bosperceel' en 'Wonen met Larens profiel'. Deze boskavels met Larens profiel liggen verscholen achter een brede bosstrook, zodat de spelregels voor architectuur en positionering van de woning zeer globaal zijn.
De Boseilanden wordt ingericht als 30 km zone. De auto-ontsluiting voor de nieuwe woningen vindt plaats vanaf de Spieringweg door middel van 5 ontsluitingen. Verder worden twee fiets- en wandelpaden en een voetpad doorgetrokken vanuit Floriande door de Boseilanden naar de Spieringweg.
Het plangebied ligt aan de westzijde van Hoofddorp, parallel aan de woningbouwlocatie Floriande en begrensd door de Spieringweg, de Kruisweg, de Driemerenweg (N205) en de Bennebroekerweg en is 114 hectare groot.
Na vaststelling van het definitief ontwerp kan gestart worden met de verdere planvorming en uitvoering. De planning is om de artikel 19 procedure en het verkavelings- en inrichtingsplan in 2002 af te ronden. In 2003 kan dan gestart worden met het bouwrijp maken van de kavels. De daadwerkelijke verkoop zal gefaseerd van 2004 tot 2007 plaatsvinden.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen