International Data Corporation Benelux

Keywords: keywords

IDC PRESS RELEASE

Haalt IP-VPN de telecom sector uit het slop?

Amsterdam, 15 april 2002 -Virtuele privénetwerken op basis van het Internet Protocol (IP) beginnen eindelijk gemeengoed te worden. In 2005 zal in dit marktsegment 181 miljoen euro omgaan, vergeleken met 48.5 miljoen euro in het jaar 2001. IDC stelt vast dat IP-gebaseerde VPN's een van de weinige marktsegmenten is die niet zijn getroffen zijn door de recente economische malaise en de vertraagde groei van de technologiesector. Bedrijven beschouwen een snelle en betrouwbare netwerktoegang als essentieel voor hun medewerkers. Daarnaast levert het voor lange termijn extra financiële voordelen op. Met behulp van IP-VPN's kunnen ondernemingen zowel data als voice tegen lagere kosten versturen dan bijvoorbeeld met huurlijnen of Frame Relay.

Dit is een van de conclusies van een recent IDC rapport, dat een duidelijk beeld schetst van de situatie op de Nederlandse vaste telecom markt. Volgens Lyone Peperkamp, Telecom Analist bij IDC Benelux, zijn de belangrijke ontwikkelingen die de data markt voortstuwen de toenemende behoefte aan service ("klant is koning"), snellere internet toegang en de vraag naar IP diensten.

De reden dat IP-gebaseerde VPN's niet zijn getroffen door de recente economische malaise en de vertraagde groei van de technologie sector is dat bedrijven die IP toepassingen binnen hun bedrijf goed inzetten op termijn belangrijke kostenreducties kunnen creëren. Niet alleen dataverkeer, maar ook telefoneren via het netwerk wordt binnen organisaties steeds belangrijker. Het gebruik van IP-telefonie levert ook kostenbesparingen op. Vanaf 2003 zullen betere garanties met betrekking tot snelheid, hersteltijden en doorvoersnelheid steeds belangrijker worden en zullen kostenbesparingen een minder belangrijke rol gaan spelen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

IDC Benelux
Lyone Peperkamp (Research Analyst)

+31 (0) 20 - 4089528

of

Margreet ten Hoope (PR Coordinator)

+ 31 (0) 20 - 4089533

Bron: IDC

Algemene informatie over dit rapport
Het rapport "Fixed Telecommunication Services in the Netherlands 2000-2005" geeft een duidelijk overzicht van de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de Nederlandse Telecommunicatie markt. De toekomstverwachtingen tot 2005 worden behandeld en tevens biedt het rapport uitgebreide profielen van de belangrijkste telecom diensten aanbieders in Nederland. Het rapport "Fixed Telecommunication Services in the Netherlands 2000-2005" is onderdeel van het Dutch Telecom and Internet programma. Het rapport is verkrijgbaar bij IDC Benelux.

Algemene informatie over IDC
IDC Benelux is de expert bij uitstek op het gebied van onderzoek en marketingadvies in de markt voor informatie- en communicatie technologie (ICT). Zij levert betrouwbare, high impact informatie en advies op het gebied van ebusiness, Internet en technologie wat organisaties kan helpen bij het maken van verantwoorde, zakelijke beslissingen. IDC Benelux heeft een uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde marketing en trends en analyseert business strategieën, technologieën en leveranciers door gebruik te maken van betrouwbare marktgegevens. IDC Benelux is als enige in staat om lokaal onderzoek aan te bieden voor de belangrijkste nationale markten. IDC's marktinformatie biedt eindeloze mogelijkheden. Haar klanten bestaan uit 's werelds grootste ICT leveranciers, ICT organisaties, ebusiness bedrijven en de financiële wereld. Meer informatie is te vinden op http://www.idcresearch.nl

IDC is een dochteronderneming van IDG, 's werelds grootste organisatie op gebied van ICT media en onderzoek.

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Copyright IDC, 2001. Unauthorized use is strictly forbidden.