P e r s b e r i c h t

Geen wachtlijsten voor de DM Doctor

100e online adviesaanvraag voor Esprix-genomineerde DM Doctor van Target

Amsterdam, 18 april 2002 Target Interactive Communication, onafhankelijk full service direct marketing bureau, heeft onlangs de honderdste online adviesaanvraag voor de DM- Doctor ontvangen. DM-Doctor.com is de site van Target waar bedrijven specifieke vragen kunnen stellen over het werven en behouden van klanten. Daarnaast kunnen ondernemingen gratis een strikt vertrouwelijk consult (ter waarde van Euro 1200) aanvragen voor hun direct marketing gerelateerde vraagstukken. De DM Doctor was dit jaar één van de genomineerden voor de Esprix in de speciale categorie Internet creatief webconcept.

De 100e aanvraag toont aan dat veel ondernemingen met vragen zitten over de juiste DM-campagnes , aldus Paul Kelder, Algemeen Directeur van Target. Er is behoefte aan meer duidelijkheid op het gebied van DM: veel marketeers zien door de bomen het bos niet meer. De meeste vragen gaan over relatieprogrammas en cross selling. Marketing managers lopen aan tegen steeds ingewikkeldere concepten voor klantenbehoud. Het valt Kelder op dat DM hierbij nog steeds wordt gezien als een goedkope methode om doelgroepen plat te mailen , terwijl er een strategische en inhoudelijk grondslag voor moet zijn, net als bij een goede medische ingreep. Door de DM Doctor wordt iedereen zonder te wachten aan een gezonde DM strategie geholpen.

Voor het consult heeft de DM Doctor van de "patiënt" verschillende gegevens nodig om een diagnose te maken. De benodigde informatie is onderverdeeld bijvoorbeeld in de eigen diagnose van het probleem, marktgegevens en informatie over de reeds gebruikte communicatiemiddelen. Het advies van de dokter komt dan per e-mail, fax, telefoon of post retour.

Target Interactive Communication BV is een onafhankelijk direct marketing bureau. Target werkt voor opdrachtgevers uit zowel business to business-, business to consumer- en non-profitorganisaties, waaronder Artsen zonder Grenzen, DPA, Groene Land Achmea, Fiat, Alfa Romeo, Lancia en Vodafone Business Points.