Algemene Inspectiedienst (AID)

Kerkrade, 16 april 2002

VISSERIJTOEZICHT NOORDZEE

Bij een gerichte visserijcontrole uitgevoerd voor Zuid-Hollandse kust, maandagmorgen 15 april 2002, heeft de Algemene Inspectiedienst (AID), een schipper (thuishaven Goedereede) bekeurt voor het aanwezig hebben van 2 binnenkuilen in zijn netten. Bij deze gerichte en gecoördineerde controle werd vooral gekeken naar het gebruik van verboden netvoorzieningen, zoals binnenkuilen of touwtjes en het illegaal vissen in de 12 mijlszone.

De controle werd uitgevoerd in kustwachtverband door het vissserij-inspectieschip van de AID de "Barend Biesheuvel", samen met een ander schip van de kustwacht en een snelle rubberboot van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

In totaal werden 8 schepen gecontroleerd en daarbij werden geen andere overtredingen geconstateerd.

Bij andere reguliere controles door controleurs van de AID aan boord van de "Barend Biesheuvel", zijn tot op heden in de maand april 3 vissers bekeurt voor het vissen met verboden netvoorzieningen, zijnde binnenkuilen en touwtjes. In 2 gevallen kreeg de betreffende schipper een waarschuwing.

In de maand maart werden 8 vissers bekeurd omdat zij verboden netvoorzieningen zoals binnenkuilen en touwtjes gebruikten en kregen 2 schippers een waarschuwing.

Met vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot de persvoorlichter van de Algemene Inspectiedienst, Louis Steens, tel. 045 - 5466223 of 06 - 21522449.