Ingezonden persbericht


Panda PerimeterScan: proactieve, preventieve verdediging voor blokkering van onbekende virussen

Panda Software staat op het punt Panda PerimeterScan te lanceren, een nieuwe antivirus oplossing voor de SMTP-gateway voor bedrijfsnetwerken en service-providers (xSP's).

Panda PerimeterScan is gebaseerd op een nieuwe proactieve technologie voor het blokkeren van alle potentiële gevaarlijke bestanden (zoals .VBS en .EXE). Deze technologie maakt gebruik van een nieuwe heuristische Script/HTML-scan engine en de nieuwste content filtering technieken.

De volgende preventieve blokkeringsfuncties zijn beschikbaar:


· Content filtering op basis van berichten, bestandsnamen en/of extensies zorgen voor proactieve verdediging tegen nieuwe, snel verspreidende virussen.

· Volledige automatische dagelijkse updates van de virusdefinities.

· Door middel van geavanceerd heuristisch scannen worden onbekende en mogelijk destructieve malware herkend en geblokkeerd. Deze functie biedt bovendien variabele gevoeligheidssettings die kunnen worden aangepast aan de security policy van uw bedrijf.
Carlos Ardanza, R&D Director van Panda Software: "PerimeterScan is ontwikkeld op basis van de meest geavanceerde technologie. Daardoor hebben wij een uitzonderlijk effectieve oplossing voor netwerk perimeter beveiliging kunnen creëren. Dankzij het heuristisch scannen en het gebruik van content filters kunnen netwerken perfect worden beveiligd tegen alle bedreigingen, zelfs tegen virussen die in de toekomst zouden kunnen voorkomen."

Panda PerimeterScan bestaat uit de volgende modules, die afzonderlijk of als één pakket kunnen worden aangeschaft, volgens de specifieke behoeften van uw bedrijf:


· Panda PerimeterScan Firewall Edition

· Panda PerimeterScan Proxy Edition


· Panda PerimeterScan Qmail Edition


· Panda PerimeterScan Sendmail Edition
Panda PerimeterScan is gecertifieerd met betrekking tot compatibiliteit volgens de industriestandaarden voor onder meer Check Point's Firewall-1 (OPSEC) en StoneBeat SecurityCluster, een high availability oplossing voor content scanning servers.

Panda Software (http://www.pandasoftware.com) is een vooraanstaande internationale ontwikkelaar van antivirussoftware voor alle typen klanten: grote ondernemingen, het midden- en kleinbedrijf en thuisgebruikers. De 100% in-huis ontwikkelde technologie heeft reeds meerdere awards en kwaliteitscertificeringen ontvangen van wereldwijde erkende instituten zoals WestCoast Labs, ICSA en Checkmark. De combinatie van uitmuntende klantenservice en het beveiligingsconcept van bedrijfsnetwerken als een 24u/365d per jaar non-stop verzekering heeft een ommekeer teweeggebracht in de computerindustrie.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Bilbao, Spanje en het bedrijf heeft wereldwijd 45 vestigingen .

Patricia O'Brien
Marketing & Channel Manager

PANDA SOFTWARE

Mechelsesteenweg 311 - 1800 Vilvoorde
Tel.: +32 2 756 08 80 - 88 Support / Fax.: +32 2 253 32 24

Fellenoord 23 - PB 2020 - 5600 CA Eindhoven
Tel.: +31 40 233 35 01 - 02 Support / Fax.: +31 40 233 35 03

Web : http://www.pandasoftware.com>

The only company in the world that provides you with technical support personnel 24 hours a day, 365 days a year and daily updates