UITGEVERIJ VASSALLUCCI

De puinhopen van professor Pim Fortuyn

Amsterdam, 18 april 2002

Het zal u niet ontgaan zijn: de opmars van professor Pim Fortuyn in de landelijke politiek. Ook zijn boek, 'De puinhopen van acht jaar Paars', vliegt massaal de boekwinkels uit. Wat wij ook van Fortuyn mogen denken, een fenomeen is hij zeker.

De vraag is echter: wie dient hem van repliek? In het NRC Handelsblad van 23 maart schreef Elsbeth Etty in haar column: 'cabaretiers lijken me nog de meest aangewezenen om Fortuyns opmars te stuiten'. Welnu, op vrijdag 26 april zal verschijnen: 'De puinhopen van professor Pim Fortuyn', geschreven door de bekende cabaretiers professor Hans Sibbel, professor Viggo Waas en professor Peter Heerschop.

'De puinhopen van professor Pim Fortuyn' is een vlijmscherpe analyse van Fortuyns eigen boek, een statement van drie cabaretiers die niet zozeer een politiek, maar een humoristisch weerwoord geven op een man die wel ideëen maar geen oplossingen biedt. Het boek bevat tevens een voorleesverhaal, waarin het 'fenomeen' voor kinderen verklaard wordt.

'De puinhopen van professor Pim Fortuyn' zal verschijnen in een eerste oplage van 10.000 exemplaren, hetgeen gelijk is aan de eerste druk van 'De puinhopen van acht jaar Paars'.

Voor meer informatie,

Oscar van Gelderen

020-5218326

18 apr 02 16:50