Ingezonden persbericht

CenE Bankiers houdt winstgevendheid op peil

Ondanks Beursklimaat en Investeringen in 2001 weet CenE Bankiers zich goed staande te houden


- Investeringen versterken Private Banking

- Groei volumes kredieten, creditgelden en aantal cliënten
- Daling Nettowinst met 21,4% naar Euro 20,0 mln.
- Daling Provisie inkomsten met 26,5% belangrijkste oorzaak
- Euro 2,2 mln. toegevoegd aan debiteurenvoorzieningen
- Stijging renteopbrengsten met 6,8%

Utrecht, 18 april 2002 - Zoals de meeste banken heeft ook CenE Bankiers in 2001 de gevolgen ondervonden van het verslechterde beursklimaat dat heeft geleid tot een sterke daling van de effectenprovisie. De daling van de provisie-inkomsten met 26,5% is een belangrijke oorzaak voor de daling van de netto winst in 2001 met 21,4% tot Euro 20,0 mln.

2001 stond met name ook in het teken van investeringen in de kwaliteit van de organisatie. CenE Bankiers heeft geïnvesteerd in uitbreiding van het personeel en een organisatorische herindeling om de dienstverlening van Private Banking verder te versterken. Zo zijn er gespecialiseerde adviesgroepen geformeerd en zijn de kenniscentra op het gebied van effectenadvisering en vermogensplanning uitgebreid.

Voorts is er in 2001, rekening houdend met toegenomen risico's in de kredietenportefeuille door de lagere economische groei en verhoogde risico's in enkele sectoren, een groter bedrag aan de debiteurenvoorzieningen toegevoegd dan in 2000. De dotatie waardeverandering van vorderingen steeg met euro 2,2 mln. tot euro 5,1 mln.

De stijging van de renteopbrengsten met 6,8% is gerealiseerd door een stijging van de volumes kredieten en creditgelden. De groei van de kredietverlening was in 2001 conform de verwachting lager dan voorgaande jaren. Naast een volumegroei bij Business Banking en Private Banking daalde de kredietverlening in de gezondheidszorg door de komst van het Waarborgfonds in de zorgsector.

Het beheerd vermogen vertoonde per saldo een daling als gevolg van de daling van de beurskoersen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

CenE Bankiers
Frank Bouman
(030) 2560911 / frank.bouman@cenebankiers.nl

Schoep & Van der Toorn
Maurits Blok
(020) 487 40 00 / maurits.blok@svdt.nl