Gemeente Alkmaar


16 april 2002

Oprichting nieuwe jongeren adviesraad Alkmaar (JARA)

Ambtenaren zien steeds vaker in dat zij voor het maken van beleid informatie nodig hebben van de groep mensen waar het beleid voor geldt, zogenaamd vraaggestuurd beleid. Om tot vraaggestuurd beleid te komen is kennis nodig. Kennis van ambtenaren aangevuld met kennis van jongeren blijkt voor het maken van jongerenbeleid heel goed te werken. Zo zijn er in het hele land projecten ontstan waarbij de inzet van jongeren belangrijk is. De Jongeren Adviesraad Alkmaar (JARA) is zo'n project.

De huidige JARA bestaat helaas nog maar uit twee leden. Om allerlei redenen zijn de overige leden gestopt, bijvoorbeeld omdat ze het al een tijd deden of omdat ze tijd te kort kwamen. De JARA is nu op zoek naar nieuwe leden. De op te richten jongerenraad zal bestaan uit minimaal 5 en maximaal 7 leden:

* Voorzitter

* Secretaris

* Penningmeester

* 2 - 4 gewone leden

De JARA leden adviseren het college van B&W over onderwerpen die over jongeren gaan of waar jongeren mee te maken hebben. Jongeren gaan praten over onderwerpen waar zij deskundigen over zijn. Zij weten goed wat ze willen en wat hun leeftijdsgenoten willen. De JARA ontvangt jaarlijks een som geld van de gemeente Alkmaar. De JARA leden bepalen waaraan dit geld wordt uitgegeven, onder andere aan goede projecten, maar ook aan de training en onkostenvergoeding van de leden.

Lid worden?
Geïnteresseerden voor een functie binnen de JARA kunnen zich aanmelden vóór vrijdag 26 april 2002. Bij de aanmelding moeten naam, adres, geboortedatum, telefoon, emailadres worden doorgegeven en voor welke functie jongeren zich aanbieden. Ook moet worden aangegeven waarom er voor de functie wordt gekozen en wat er volgens de jongere anders geregeld zou moeten worden in Alkmaar.

De aanmelding opsturen naar:
Gemeente Alkmaar
Afdeling Communicatie
Antwoordnummer 58
1800 VB Alkmaar

Bij de jongerencentra in Alkmaar is een informatiefolder over de JARA op te halen. Voor meer informatie kunnen jongeren bellen met jongerenwerker Michiel Essink (06) 17138948.