Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-04-2002 Mediaberichten 18 april (laatste berichten)

Venlo winkeldief aangehouden

VENLO Een politieman in burger heeft donderdag in zijn middagpauze een 24-jarige man uit Helmond aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Hij zag de verdachte over de Markt rennen, achtervolgd door een man die Houdt de dief riep. Hierop rende ook de politieman achter de man aan en kon hij hem uiteindelijk in de Kruisherenstraat aanhouden. De winkeldief was zo agressief dat geuniformeerde collegas de politieman in burger te hulp moesten komen. Hij is overgebracht naar het bureau. Daar bleek hij in verschillende winkels kleding te hebben gestolen. Die is terug gegeven aan de eigenaren waarna de man, na het opmaken van een proces-verbaal, weer in vrijheid is gesteld.

Heide motorrijder gewond

HEIDE Een 42-jarige man uit Venray is donderdagmiddag opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij met zijn motor onderuit ging op de kruising Lemmenweg Heidseweg. Daar verleende een 71-jarige automobiliste uit Heide de man geen voorrang toen zij linksaf sloeg. De motorrijder remde en viel daarbij waarna hij tegen de zijkant van de auto botste. De man is niet in het bezit van een motorrijbewijs en zijn motor is ook niet verzekerd. De politie gaat verder met het onderzoek.

Regio 541 bekeuringen bij snelheidscontroles

REGIO - De politie heeft bij snelheidscontroles in Ven-Zelderheide, Weert, Heijen, Bergen, Stramproy, Roermond en Venlo 541 bekeuringen uitgeschreven.

Op de Industriekade in Weert zijn woensdagmiddag 117 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid van de 1230 gecontroleerde voertuigen bedroeg 115 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 418,00.

De overige bekeuringen zijn uitgeschreven op de Kleefseweg in Ven-Zelderheide (28), de Hoofdstraat in Heijen (20), de Siebengewaldseweg in Bergen (2), de Graafschap Hornelaan in Weert (214), de Frans Strouxstraat in Stramproy (80), de Rijksweg in Roermond (69) en de Postweg in Venlo (11).

Regio 57 bekeuringen bij verkeerscontroles

REGIO - De politie heeft bij verkeerscontroles in Venlo, Echt, Weert en Beegden 57 bekeuringen uitgeschreven.

VENLO In het centrum van Venlo zijn woensdagavond op de Nassaustraat, de Straelseweg en de Prinsessesingel 21 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel (14), foutparkeren (4) en overige overtredingen (3).

ECHT Op de Bandertlaan zijn woensdag bij een verkeerscontrole twee bromfietsers bekeurd voor het niet dragen van de helm.

WEERT Op de Kasteelsingel zijn woensdag vijftien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel (13), rijden door rood licht (1) en rijden over het verdijvingsvlak (1).

BEEGDEN Op de Heerstraat Noord zijn woensdagavond negentien bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de maximumsnelheid (17), het niet dragen van de autogordel (1) en fietsen zonder licht (1).