KONINKLIJKE GROLSCH N.V.

Grolsch besteedt transport verder uit

Koninklijke Grolsch N.V.

PERSBERICHT

Enschede, 18 april 2002

Grolsch besteedt transport verder uit

Grolsch besteedt sinds enige jaren een belangrijk deel van haar externe transport uit aan de regionale transportondernemingen Bolk (Almelo), Heisterkamp (Oldenzaal) en Müller (Holten). Per 1 januari 2006 zal Grolsch het pallet-vervoer volledig uitbesteden.

Na het eigen palletvervoer (vervoer van bier en retouremballage in kratten, fusten en dozen) reeds enige jaren op basis van natuurlijk verloop te hebben afgebouwd, heeft Grolsch besloten om hier per 1 januari 2006 geheel mee te stoppen. De ingeschakelde transport-ondernemingen zullen wel rijden met vrachtwagens in de herkenbare huisstijl van Grolsch.

Op dit moment zijn bij Grolsch 43 medewerkers werkzaam in het palletvervoer. Voor zover deze medewerkers de komende vier jaar niet op basis van natuurlijk verloop uit dienst treden, krijgen zij op basis van interne overplaatsing een andere functie aangeboden.

Aan het besluit het eigen palletvervoer op termijn te beëindigen liggen bedrijfseconomische redenen ten grondslag. Vooruitlopend op de vaststelling van de einddatum is in 1999 reeds een voorziening getroffen om de personeelskosten op te vangen die zijn verbonden aan overgangsregelingen naar aanleiding van het beëindigen van het eigen vervoer. Aangezien kostenbesparingen onderdeel uitmaken van de langere termijn strategie van Grolsch, is er geen reden de winstprognose voor 2002 noch de lange termijn winstdoelstelling aan te passen.