Sun Microsystems komt met cijfers derde kwartaal

Amersfoort, 19 april 2002 Sun Microsystems heeft gisteravond de cijfers bekendgemaakt voor het derde fiscale kwartaal dat eindigde op 31 maart 2002. De omzet in het derde kwartaal was 3,1 miljard dollar. Vergeleken met het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2002 is de omzet gelijk gebleven.

Het nettoverlies voor het derde kwartaal was 26 miljoen dollar en het nettoverlies per aandeel 0,01 dollar. Dit is een verbetering van 67% ten opzichte van het nettoverlies per aandeel in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2002 (exclusief het verlies dat is gemaakt door Sun s strategische investeringsportfolio en herstructureringskosten, en het effect van hieraan gerelateerde belastingmaatregelen).

Gedurende het derde fiscale kwartaal van 2002 zorgde een aantal bijzondere posten voor een verhoging van het nettoverlies met 11 miljoen dollar. Dit resulteerde in een GAAP-nettoverlies van 37 miljoen dollar en een GAAP-nettoverlies van 0,01 dollar per aandeel.

Sun's Chairman en CEO, Scott McNealy: "Ondanks het huidige economische klimaat winnen we nieuwe klanten in nieuwe markten. Daarnaast blijven we investeren in R&D. Zo hebben we naast nieuwe initiatieven rond Linux en N1 het nieuwe Sun Blade 2000-werkstation geïntroduceerd met duale 1.05-Ghz UltraSPARC III-processoren, de nieuwe Sun Cobalt Qube 3-serverapplicatie voor thuisnetwerken en voor kleine bedrijven, en de nieuwe Sun Fire V100, een single-processor-server die te gebruiken is voor meer algemene doelen, met een prijs onder de 1.000 dollar. Daarnaast hebben we een aantal storage-producten op de markt gebracht, waaronder de Sun StorEdge 3900- en 6900-series, nieuwe file-systemen en softwaresuites, en uitgebreide storage-diensten. Voor het opzetten van een open end-to-end network identity-infrastructuur hebben we het Sun Open Net Environment Platform voor Network Identity geïntroduceerd. En met de nieuwe Sun Fire 12K-server hebben we de ruimte gevuld die er bestond tussen de top van onze midrange-lijn en ons vlaggenschip, de Sun Fire 15K. Met de Sun Fire 12K kunnen klanten kosten besparen, terwijl de mogelijkheid om te groeien blijft bestaan."

McNealy vervolgt: "Naast R&D investeren we ook in wereldwijde marketing. Zo hebben we onlangs onze iPlanet-, Forte-, StarOffice- en Chili!Soft-software onder de Sun ONE-paraplu samengebracht. Hierdoor komt de waarde van Sun s softwareportfolio beter tot zijn recht, worden marketinginspanningen gestroomlijnd en komt de nadruk die we leggen op software, beter naar voren."

Over Sun Microsystems

Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.