Gemeente Wageningen

Wageningse Kennisdagen, 'Kom in het rijk van Ecópolis'

Als onderdeel van de Wageningse Kennisdagen vindt er op zaterdag 20 april een presentatie plaats van 'het rijk van Ecópolis': Wageningen als duurzame stad en samenleving. Tijdens deze dag wordt het publiek geïnformeerd over diverse projecten op het gebied van duurzaamheid in Wageningen. Deze presentaties over 'duurzaamheid' zijn te vinden in de entree, de foyer en in de kleine zaal van theater Junushoff in Wageningen van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.

Wageningen Ecópolis presenteert zich op interactieve wijze als kennisstad, die verantwoordelijkheid neemt voor mens, milieu en wereld.

Er komen stands van de Woningstichting en Agrotechnologisch Onderzoek Wageningen (ATO):
bouwen met biologisch materiaal, van Rijkswaterstaat: 'ruimte voor de rivier' en van de gemeente:
de kaart van Wageningen in 2015, duurzame energie, ecologisch groenbeheer en Wageningen fietsstad.

Ook het Maatschappelijk Platform Duurzaam Wageningen en de Vereniging Natuur en Landschap Wageningen zijn deze dag aanwezig. In de foyer op weg naar de kleine zaal is een presentatie van het Milieu- en waterproject van de scholengemeenschap 'Het Streek' te zien. Ook worden er een aantal maquettes gepresenteerd van kinderen van een aantal basisscholen die hun eigen ideeën hebben over de inrichting van de stad van de toekomst. Kortom, er is voor iedereen wat te zien.

De gemeente Wageningen stimuleert samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke groepen en inwoners de ontwikkeling van een duurzame stad. Heeft u zelf ideeën over de bereikbaarheid, het ecologisch groenbeheer of vragen over duurzame energie in Wageningen of de ontwikkelingen in de uiterwaarden?
Op 20 april kunt u deze vragen stellen aan de mensen in de stands in Junushoff.

Ook in de Botanische tuinen van het Arboretum 'De Dreijen' vinden er op deze dag verschillende activiteiten plaats.
Zo zijn er bijvoorbeeld doorlopend rondleidingen in de tropische kas.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met A.M. Kirch, Bureau Communicatie en Externe Betrekkingen, gemeente Wageningen tel (0317) 492511 (niet op donderdag).

Parkeerterrein Costerweg/Duivendaal (WUR) afgesloten

Van maandag 15 tot en met maandag 22 april is het parkeerterrein van het bestuursgebouw van de universiteit (WUR) afgesloten. In die week worden, onder andere daar, de Wageningse Kennisdagen georganiseerd.