Gemeente Maassluis

16-4-2002

Informatiebijeenkomst over plannen Palet

Op maandag 22 april 2002 wordt er in de Burgerzaal van het Maassluise stadhuis aan de Koningshoek een informatiebijeenkomst gehouden over plannen en ontwikkelingen rondom winkelcentrum Palet. Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

De gemeente Maassluis en Van der Looy Projektmanagement B.V. zijn al enige tijd in gesprek over de herontwikkeling van het gebied gelegen tussen de Mesdaglaan, de Rembrandtlaan, de Hobbemastraat en de Wouwermanstraat. In eerste instantie is enkele jaren geleden alleen gekeken naar de mogelijke ontwikkeling van een bouwplan aan de Wouwermanstraat. Mede naar aanleiding van reacties van omwonenden, is vervolgens onderzocht of er plannen te ontwikkelen waren om het gebied Palet in zijn geheel aan te pakken. Dit vanwege het gegeven dat de huidige staat van de winkels en woningen niet erg florissant is en bovendien een grotere leegstand van het winkelbestand op termijn niet is uit te sluiten.
Van der Looy Projektmanagement heeft, samen met Karel Nieuwland architecten, onderzoek verricht naar de meest gewenste en haalbare ontwikkelingsrichting. Als resultaat hiervan zijn diverse schetsen aan de gemeente gepresenteerd. De gemeente Maassluis heeft de voorkeur uitgesproken voor één van de gepresenteerde modellen. Het gaat hierbij om een schets voor de inrichting van het gebied, waarbij wordt uitgegaan van sloop van de huidige bebouwing. Ter vervanging wordt nieuwbouw van winkels en woningen voorgesteld, met één hogere accentbebouwing aan de Rembrandtlaan. Dit model moet in de komende tijd nog nader worden uitgewerkt.

Informatie op 22 april
Tijdens de informatiebijeenkomst in het stadhuis op 22 april zal door de architect een toelichting worden gegeven op de stedenbouwkundige en architectonische aspecten van het plan dat de voorkeur van de gemeente geniet. De uitgangspunten voor de ontwikkeling van het model zullen door Van der Looy Projektmanagement worden toegelicht. Uiteraard is er voor de aanwezigen ook gelegenheid om vragen te stellen en te reageren op het gepresenteerde model.

Gerelateerde documenten:
Infobijeenkomst plannen Palet