Ministerie van Verkeer en Waterstaat


http://www.minvenw.nl

Min VenW: Verklaring minister Netelenbos

Verklaring minister Netelenbos

Vandaag hebben de leden van de Provinciale Staten van Noord-Holland hun stem uitgebracht op een van de twee kandidaten voor commissaris van de Koningin die zijn voorgedragen door de vertrouwenscommissie. Daarmee kan ik eindelijk bevestigen dat ik ben ingegaan op de uitnodiging vanuit Noord-Holland om kandidaat te zijn.

De afgelopen weken heeft een publieke discussie gewoed over mijn kandidatuur, met name omdat ik tevens op de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid sta voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik heb deze discussie zeer betreurd; bij de kandidaatstellingsprocedure voor de functie van commissaris van de Koningin behoort immers vertrouwelijkheid in acht te worden genomen. Ik heb op geen enkele manier de Provinciale Staten onder druk willen zetten, waaruit is voortgevloeid dat ik mij niet vroegtijdig kon terugtrekken van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen, waarop het partijcongres mij in december had geplaatst.

De Provinciale Staten hebben zich vandaag uitgesproken. Ik verhul daarbij niet dat ik teleurgesteld ben over de uitslag en het verloop van de procedure. Ik respecteer echter de uitslag en heb daarom besloten mij terug te trekken uit de procedure.

Noot voor de redactie;