Ingezonden persbericht


Extra Nieuwsbrief CDA-fractie Rotterdam
jaargang 4, nr. 6, 22 april 2002

Rotterdam heeft een nieuw college. Vanochtend presenteerden de coalitiepartijen het collegeprogramma en werden de wethouderskandidaten voorgesteld. Donderdag 25 april a.s. zal de raad zich uitspreken over de benoeming van het college.

Het nieuw elan voor Rotterdam! Over rechten en plichten, waarden en normen, vrijheid en verantwoordelijkheid Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD presenteren een coalitie-akkoord dat geldt als uitgangspunt van beleid voor het nieuwe College. Het markeert de wens van de drie coalitiepartijen om met nieuw elan de belangrijkste prioriteiten voor de komende jaren hoog op de politieke agenda te houden. In de gesprekken die tot dit akkoord hebben geleid, zijn onze drie partijen zich voortdurend bewust geweest van de duidelijkheid van de uitslag van de afgelopen verkiezingen. Het signaal dat de kiezer heeft afgegeven was niet mis te verstaan. Wij hebben ons dan ook laten leiden door nieuwe inzichten en afspraken gemaakt over de noodzakelijke verandering van beleid c.q. versnelde uitvoe-ring van bestaand beleid. Op die grondslag hebben we onze coalitie gebaseerd. De kernpunten die onze visie op de komen-de noodzakelijke ontwikkelingen dragen, zijn:
1. Veiligheid

2. Huisvesting

3. Onderwijs en Jeugd

4. Economische Ontwikkeling

5. Inburgering

In een brief aan het nieuwe college van B&W, geven de collegeonderhandelaars een aantal nadere aandachtspunten bij het coalitieakkoord "Het nieuwe elan voor Rotterdam!" lees verder:
http://www.cdarotterdam.nl/new/actueel.asp?id=341

CDA krijgt twee wethouders in nieuw college
Sjaak van der Tak en Lucas Bolsius zijn vandaag gepresen-teerd als de nieuwe wethouders van het CDA. Donderdag 25 april zal de gemeenteraad zich uitspreken over de benoeming van het nieuwe college. lees verder:
http://www.cdarotterdam.nl/new/actueel.asp?id=342

Mocht u willen reageren, dan kan dat via cda@stadhuis.rotterdam.nl of via 010 - 417 21 34

Met vriendelijke groet,

Arjen Goedendorp
fractiemedewerker CDA

CDA-gemeenteraadsfractie
Coolsingel 40, Kmr. SH 1
3011 AD Rotterdam

tel. 010 - 417 21 34
fax 010 - 433 03 32
internet: http://www.cda.nl/rotterdam
e-mail: cda@stadhuis.rotterdam.nl