Gemeente Leeuwarden

Koninklijke onderscheiding voor Johan Visser

Speldje1 Johan visser De heer Johan Wilhelm Visser stond vrijdag 19 april een verrassing te wachten. Uit handen van de burgemeester van Leeuwarden, mevrouw M. De Boer, kreeg hij namelijk een Koninklijke Onderscheiding. De heer Visser is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De aanleiding tot de decoratie is zijn actieve inzet voor de Christelijke Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden. De heer Visser was in eerste instantie jeugdlid, en in 1971 werd hij welpenleider en organiseerde hij programmas voor de welpen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. In 1975 begon zijn bestuurlijke loopbaan bij de Scoutinggroep. De heer Visser trad toe tot het dagelijks bestuur en werd penningmeester. Tevens vervulde hij van 1983 tot 1991 de functie van secretaris. Voor al zijn verdiensten is hij door Scouting Nederland reeds onderscheiden met het gouden waarderingsteken.

Naast zijn activiteiten bij de Scoutinggroep rijdt de heer Visser al zon 20 jaar op 5 december de Goedheiligman rond, als deze diverse scholen en verzorgingshuizen bezoekt.

In het dagelijks leven is de heer Visser als beleidsmedewerker werkzaam bij de Gemeente Leeuwarden.