22 april 2002, Heerenveen

Oranjewoud houdt hoge winstniveau vast
In meerdere opzichten was het jaar 2001 voor Oranjewoud buitengewoon. Per 1 januari werd een organisatieverandering doorgevoerd om drie strategische hoofddoelstellingen te realiseren: marktfocus, productiviteit èn medewerkertevredenheid. De districtsgewijze organisatie kantelde naar zes landelijk opererende business units die voor het uitvoeren van talloze projecten een beroep kunnen doen op de kennis en kunde van een groot aantal vakgroepen op elk van de vestigingen.

De resultaten hebben, ondanks alle veranderingen en bijzondere inspanningen, die van het reeds zeer goede jaar 2000 nog overtroffen. De bedrijfsopbrengsten stegen met 7% tot 195 miljoen, met name door een sterke groei in general contracting opdrachten en een lichte toename van de advies- en ingenieursdiensten. Ook het bedrijfsresultaat en het netto resultaat stegen met 7% tot 10,3 miljoen respectievelijk 6,8 miljoen. Het netto resultaat komt overeen met bijna 3,5% van de bedrijfsopbrengsten.

Het vijftigjarig bestaan van Oranjewoud vormde in 2001 een buitengewone mijlpaal. Gedurende twee dagen was de Winter Efteling het decor voor een nadere kennismaking met de nieuwe organisatie. In totaal bezochten zon 4.500 relaties en een zelfde aantal medewerkers met partners en kinderen de Wondere Wereld van Oranjewoud.

Door het invoeren van een participatieregeling, waarbij certificaten van aandelen gekocht kunnen worden, kregen medewerkers de gelegenheid om ook in financieel opzicht te participeren in het bedrijf en mee te profiteren van de successen van Oranjewoud.