ST. NAT. CAMPAGNE TEGEN GEWELD

spectaculaire start ikhebeenidee.nl in Zeeland

datum: maandag 22 april 2002

plaats: Vlissingen
het Spui

tijd: 10.55 tot 12.00 uur


---
=====

ikhebeenidee.nl gaat spectaculair van start in de provincie Zeeland!

Een project op basisscholen voor respect en tegen geweld.

Ikhebeenidee.nl is een bijzonder project, uitgevoerd door leerlingen van basisscholen, tegen geweld en voor respect met als doelstelling de (ook sociale) veiligheid op en rond basisscholen te verhogen. Het protocol is eenvoudig: leerlingen van basisscholen komen met ideeën om geweld en gebrek aan respect tegen te gaan en zelf te werken aan hun normen en waarden.
Als er suggesties zijn om of de veiligheid of het veiligheidsgevoel te verhogen, dan worden deze ideeën getoetst door jongeren uit dezelfde leeftijdscategorie aan de hand van enkele door henzelf bedachte criteria. Na een positieve nominatie worden deze ideeën, via www.ikhebeenidee.nl
getoetst binnen enkele maanden uitgevoerd.

Thema: Noord Ierland
De Noord Ierse kwestie is door enkele kinderen, verrassend, gekozen als centraal thema van de aftrap van dit project in de provincie Zeeland.
Twee rivaliserende groepen kinderen, groep 7, van basisschool de Wissel uit Vlissingen trekken in bijna fascistisch aandoende marsen door de stad. Op weg naar het Spui. Daar ontvouwt zich een openbaring van formaat.

De gedeputeerde, de heer L. Coppoolse tracht de beide groepen dichter bij elkaar te brengen.

De provincie Zeeland participeert in het project middels een subsidiebijdrage. Doel van de dit project is ook om minimaal 50% van de basisscholen mee te laten doen.

Programma:
10.55 uur BUITEN rivaliserende groepen trekken een vervaarlijk spoor door de Spuistraat Vlissingen
11.00 beide groepen nemen het Spui in beslag
surrealistische voorstelling met verstillend moment 11.15 de gedeputeerde L. Coppoolse probeert beide groepen aan elkaar te binden en interviewt enkele jeugdige deelnemers 11.25 presentatie van het project door twee leerlingen van basisschool de Wissel
11.35 leerlingen en genodigden praten met elkaar en met de pers


---
=====