Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 april 2002

PvdA biedt manifest De natuur is van ons allemaal aan

Maandag 22 april bezoekt een delegatie van de Partij van de Arbeid het landgoed de Haar. De delegatie bestaat uit Geke Faber, staatssecretaris Natuurbeleid en de Tweede-Kamerleden Eppo Bolhuis en Staf Depla. Het bezoek start om 15.45 uur in het Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlegde Vleutenseweg 32 in Utrecht.

Tijdens het bezoek zullen de PvdA-ers zich op de hoogte stellen van de situatie en de problematiek op Haarzuilens. Ook zullen de natuur- en recreatiegebieden bij de stad aan de orde komen.

Nadat de delegatie een korte toelichting heeft gekregen op Landgoed Haarzuilens als Natuur-bij-de-Stad volgt om 16.15 uur een bustocht vanuit Vleuten naar Haarzuilens. Tijdens deze rit krijgt de PvdA-delegatie zicht op de relatie tussen het stedelijke en landelijk gebied en de spanning die er bestaat tussen bebouwingsplannenn en gewenste ontwikkelingen op Haarzuilens.

Om 17.15 uur komen Faber, Bolhuis en Depla weer in het informatiecentrum Leidsche Rijn. Daar gaan zij in debat aan de hand van een aantal stellingen onder voorzitterschap van Guido van Woerkom. Hierbij worden de belanghebbenden uit de omgeving betrokken.

Aansluitend bieden de PvdA-ers het manifest De natuur is van ons allemaal aan Guido van Woerkom van de overkoepelende organisatie Nederland Natuurlijk aan. Nederland Natuurlijk is een organisatie bestaande uit onder andere de ANWB, Vereniging Natuurmonumenten, Unie van Waterschappen, de Vogelbescherming en Staatsbosbeheer. De Partij van de Arbeid pleit in dit manifest voor een versnelde realisatie van groen rond de stad zoals Haarzuilens en aanwijzing van Utrechtse Heuvelrug tot Nationaal Landschap. Daarnaast is de PvdA van mening dat een versnelde aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur gewenst is en dat burgers moeten kunnen genieten van het platteland. De PvdA wil dan ook een toegankelijk platteland voor iedereen.

Bijgaand treft u het manifest van de Partij van de Arbeid De natuur is van ons allemaal aan.



Partij van de Arbeid