Tweede winst voor Jaap van Lagen en MP Motorsport

ZOLDER/OUDENBOSCH, 21 april 2002 - MP Motorsport coureur Jaap van Lagen (Wekerom) heeft tijdens het New Race Festival op het Belgische Circuit Zolder ook de tweede wedstrijd meetellend voor het Formule Ford Benelux Kampioenschap met overmacht op zijn naam geschreven. Met een zesde plaats voor Dillon Koster (Zandvoort) en een achtste voor Ardi van der Hoek ('s-Gravendeel) scoorden ook de andere Yacht-coureurs uitstekend.

Pas kort voor het einde van de training pakte regerend Benelux-kampioen Jaap van Lagen opnieuw de pole-position. Met minder dan 0,1 seconde voorsprong op Michel Florie was het verschil aanzienlijk kleiner dan tijdens de eerste race op Zandvoort. "Het gat had zeker 0,4 seconden groter kunnen zijn, maar in de laatste bocht van mijn snelste ronde brak de auto aan de achterkant plotseling weg, dat scheelde zeker 0,4 seconde" aldus een toch tevreden Van Lagen. Gemengde gevoelens had Dillon Koster bij zijn zesde trainingstijd. "Op zich ben ik wel tevreden, maar het had een stuk beter gekund. In mijn snelste ronde maakte ik een fout. Een eerste of tweede startrij was anders mogelijk geweest". Minder tevreden was Yacht-teamgenoot Ardi van der Hoek met zijn elfde trainingstijd. "Ik maakte teveel foutjes en heb daardoor veel tijd laten liggen. Zolder ligt me beter dan Zandvoort dus het valt daardoor wat tegen".

Ondanks de nodigde wielspin was het Jaap van Lagen die optimaal van zijn pole position profiteerde en meteen bij de start de kop pakte, voor Michel Florie en Xavier Maassen. Nog voor De Chicane had de Yacht-rijder afstand genomen. "De banden waren natuurlijk de eerste bochten koud, maar ik kon meteen op de limiet rijden, die eerste bochten gingen perfect, ik had daardoor meteen al de nodige meters". Ook Dillon Koster maakte een goede start en behield, ondanks het gedrang, zijn zesde startplaats. Ardi van der Hoek slaagde er zelfs in tijdens de eerste ronde een plaatsje te winnen.

De volgende ronden schommelde de voorsprong van Jaap van Lagen rond de twee seconden. "De ene ronde kon ik wat weglopen van Maassen, maar de volgende ronde wist hij weer wat terrein goed te maken, het was net een jo-jo". MP Motorsport teamgenoot Dillon Koster had na de eerste ronde het contact met de op een vijfde plaats rijdende Benjamini verloren. "Ik moest verdedigende lijnen rijden. Achter me zaten een stel van die jonge honden die er aan alle kanten langs probeerden te komen", aldus een strijdlustige Koster. Later in de race kreeg de jonge Zandvoorter te maken met een sterk aandringende Paul Meijer. Toen Meijer echter een foutje maakte was Koster van die druk verlost. Ardi van der Hoek had de nodige problemen met Helmert-Jan van der Slik. "Ik was wel sneller, maar niet snel genoeg om erlangs te komen, daardoor zat ik vast".

De laatste ronden slaagde Jaap van Lagen erin het gat naar Maassen toch verder uit te bouwen. Met een voorsprong van bijna zeven seconden werd hij als winnaar afgevlagd. "Het was heel zwaar, ik heb continue op de limiet moeten rijden, maar het is gelukt", aldus een stralende winnaar op het podium. Dillon Koster kon na het afschudden van Meijer naar een onbedreigde zesde plaats rijden en was daarmee dik tevreden. Ardi van der Hoek klom uiteindelijk nog enkele plaatsen en ging als achtste over de meet. Daarmee eindigden alle MP Motorsport-coureurs in de top acht, een uitstekende resultaat voor het team uit Oudenbosch. Jaap van Lagen bezet na twee overwinningen met 43 punten tevens de eerste plaats in de tussenstand om de Benelux titel.

De volgende race, meetellend voor het Benelux Kampioenschap in de Van Uitert Formule Ford, wordt verreden op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps op 12 mei 2002.

Uitslag race Formule Ford, Benelux Kampioenschap, Zondag 21 april 2002, Circuit Zolder
1. Jaap van Lagen, 10 ronden in 16.37.652; 2. Xavier Maassen op 6,952; 3. Tristan te Pas op 7.715; 4. Michel Florie op 10.459; 5. Benjamini op 13.544; 6. Dillon Koster, op 21.956; 8. Ardi van der Hoek, op 23.476.

Tussenstand Benelux kampioenschap:

1. Jaap van Lagen, 43 punten; 2. Xavier Maassen 31; 3. Tristan te Pas 20; 6. Dillon Koster, 7 punten; 6. Ardi van der Hoek, 7 punten

Voor de redactie,