Productschap Wijn

Nieuws

Unicum: Château Latour 2 dagen in Nederland

UITNODIGING

Het gerenommeerde importbedrijf Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen te Haarlem stelt
u in de gelegenheid deel te nemen aan een verticale proeverij gewijd aan
Château Latour, Premier Grand Cru Classé Pauillac. Voor de ware wijnliefhebber, die van top-Bordeaux in het bijzonder, is dit een buitenkansje: nooit eerder kwam een 1er Grand Cru Classé uit de Médoc voor
een verticale proeverij naar Nederland.
De twee proeverijen, die plaatsvinden op 22 april in Restaurant Vossius te
Amsterdam en op 23 april in Restaurant De Bokkedoorns te Overveen, zullen
van commentaar worden voorzien door Frédéric Engerer, directeur van Château
Latour.

Chef Robert Kranenborg van Restaurant Vossius en chef Lucas Rive van Restaurant De Bokkedoorns verdiepten zich vooraf intensief in de wijnen van
Château Latour en stelden als begeleiding van de wijnen enkele bijzondere
gerechten samen.
Elk van beide proeverijen heeft een geheel eigen benadering: de proeverij
bij Restaurant Vossius kent een experimenteel karakter, terwijl die bij
Restaurant De Bokkedoorns klassiek van opzet is.

The Wine & Food Association zal in Proefschrift uitgebreid verslag doen van
beide evenementen en zal bovendien een exclusief interview met Frédéric
Engerer publiceren.

Hoe zien de proeverijen er uit?

Restaurant Vossius, Amsterdam maandag 22 april:

15:30 uur Ontvangst met een glas Champagne Veuve A. Devaux, Cuvée D 16:00 uur Aanvang proeverij.
Steeds zullen een jonge en een oude wijn naast elkaar worden geproefd,

waarvan de jaargangen duidelijke overeenkomsten bezitten. Bij elk duo serveert Robert Kranenborg een bijpassend gerecht.

De te proeven wijnen zijn:

Les Forts de Latour 1995, 1989
Château Latour 1999, 1997, 1996, 1991, 1990, 1988, 1986, 1985, 1982, 1978

19 :30 uur Einde

Restaurant De Bokkedoorns, Overveen dinsdag 23 april:

10:00 uur Ontvangst met een glas Champagne Veuve A. Devaux, Grande Réserve
10:30 uur Aanvang proeverij

De te proeven wijnen zijn :

Les Forts de Latour 1999, 1998, 1996
Château Latour 1999, 1998, 1997, 1995, 1994, 1989, 1986

12:30 uur Neutraliseren met Champagne Veuve A. Devaux, Cuvée D 13:00 uur Aanvang lunch

Begleidende wijnen :

Les Forts de Latour 1990
Château Latour 1994, 1988, 1985, 1982

15:00 uur Einde lunch

Inschrijven
Om deel te nemen aan een van deze proeverijen gelieve u zo spoedig mogelijk
en uiterlijk 14 april aan te melden bij Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen, telefonisch: 023 531 22 40, per fax: 023 532 48 15 of per e-mail: vineus@okhuysen.nl
Geeft u duidelijk aan voor welke proefdag u wenst in te schrijven en met
hoeveel personen (maximaal 4 personen per inschrijving).

Kosten en betaling
Voor beide dagen komt de prijs van de proeverij en déjeuner op een bedrag
van 375 per persoon.
U gelieve dit bedrag zo spoedig mogelijk en uiterlijk 19 april aan Wijnkoperij H.F.A. Okhuysen over te maken op giro 123810 of per bank: ING
Bank te Haarlem, nr. 67.08.13.958.


Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum