Partij van de Arbeid

Den Haag, 19 april 2002

Ad Melkert over gezondheidszorg

Maandag 22 april brengt PvdA-lijsttrekker Ad Melkert een bezoek aan verpleeg- en verzorgingshuis Bernardus en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam.

Om 9.30 uur krijgt Ad Melkert in verpleeg- en verzorgingshuis Bernardus uitleg over het grootstedelijk zorgbeleid, de praktijk van de ouderenzorg en de samenstelling van het personeel. Lokatie: Nieuwe Passeerdersstraat 2 te Amsterdam

Aansluitend, om 11.00 uur, bezoekt de PvdA-voorman het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, 1e Oosterparkstraat 279 te Amsterdam. Het Gasthuis heeft de grootste afdeling spoedeisende hulp van Amsterdam en is het enige ziekenhuis dat zich in de binnenstad bevindt.

Rond 14.00 uur neemt de PvdA-lijsttrekker deel aan het lagerhuisdebat tijdens het Nationaal Debat Gezondheidszorg in het World Trade Center, Beursplein 37 te Rotterdam. Naast Ad Melkert nemen ook Hans Dijkstal (VVD), Jan Peter Balkenende (CDA), Thom de Graaf (D66), Paul Rosemöller (GroenLinks) en Jan Marijnissen (SP) deel aan het debat, dat onder leiding staat van Marcel van Dam. Het debat duurt tot 15.30 uur.

De lijsttrekkers debatteren met onder andere zorgaanbieders en verzekeraars over de gezondheidszorg. De volgende onderwerpen zullen tijdens het debat aan bod komen: Is er teveel management op de werkvloer in de instellingen?; Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat de werkers in de gezondheidszorg weer meer tijd hebben voor de patiënten en cliënten?; En wat is de juiste balans tussen aandacht voor de zorgvragers en de werkers in de instelling?