Gemeente Leiden

Stedenband Toruñ zoekt gastadressen

In het kader van de stedenband Leiden-Toruñ brengt van woensdagavond 1 mei tot zaterdagavond 4 mei a.s. een grote groep inwoners van het Poolse Toruñ een bezoek aan Leiden. Het betreft o.a. leden van het koor Fuga Mundi, leden van een percussiegroep, een archeoloog, vertegenwoordigers van een ijshockeyclub en leden van de bluesband Tortilla Flat. In totaal ruim 30 personen.
De stedenbandwerkgroep zoekt nog enkele adressen waar de gasten uit Toruñ kunnen logeren. Voor de bezoekers is een programma samengesteld: optredens, boottocht, stadswandeling, receptie op Stadhuis, werkbezoeken. De tijd die de Poolse bezoekers op de gastadressen doorbrengen is dus beperkt, maar voldoende om goed kennis te kunnen maken met ieders gastheer/vrouw.
Er wordt naar gestreefd de gasten in tweetallen te huisvesten, maar opname van één gast is ook mogelijk.
Inwoners van Leiden worden met nadruk opgeroepen gastvrijheid te verlenen aan de gasten uit Toruñ. Wie de stedenbandgroep wil helpen met de opvang van de Poolse gasten kan contact opnemen met Pieter van der Heiden (tel. (071) 521 59 11) of Carel van Ingen ( coördinator Internationale Betrekkingen, tel. (071) 516 70 29)