ST. TOERISME RECREATIE NED.

Paul van Loon opent Magische Attractiecampagne in Efteling

PERSBERICHT

Leidschendam, 22 april 2002

Feestelijke start Magische Attractie-toer

Nederland in ban van Nationaal Attractie-spel

Nederland is deze zomer in de greep van het Nationaal Attractie-spel. Op 22 april vormt de (50-jarige) Efteling het decor voor de aftrap van het Nationaal Attractie-spel rondom het verhaal De Magische Attractie-toer, geschreven door griezelboekenauteur Paul van Loon. Het spel is onderdeel van de door TRN geïnitieerde campagne Nederland Attractie-land, die dit jaar voor het eerst plaatsvindt. Deze campagne moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement ter bevordering van de dagrecreatie, met een vergelijkbaar effect als dat van de Nationale Boekenweek voor de populariteit van het lezen.

Het Nationaal Attractie-spel
Het Nationaal Attractie-spel is een landelijk spel voor kinderen, dat alle aspecten van een Leuk Dagje Uit in zich verenigt: pret, beleving, spanning, fantasie, avontuur. Paul van Loon, kinderboekenauteur en onder andere bekend van De Griezelbus, schreef speciaal voor dit spel het verhaal De Magische Attractie-toer. Om mee te doen aan het Nationaal Attractie-spel moeten kinderen zes gratis verzamelkaartjes opsporen. Uiteraard zijn er voor de winnaars mooie prijzen te verdienen.
Het Nationaal Attractie-spel duurt van 22 april tot 22 juni 2002 en in het weekend van 22 en 23 juni vindt bij de 37 deelnemende attractieparken de prijsuitreiking plaats. Elk van de parken zal op zijn eigen wijze een bijzondere invulling geven aan de huldiging van winnende deelnemers. Bij alle VVV's, McDonalds-restaurants, Postkantoren, GWK's en Shell Stations is de speciaal ontworpen Attractie-kaart van Nederland voor iedereen gratis verkrijgbaar.

Aftrap campagne
Tijdens de startmanifestatie op maandag 22 april in De Efteling werd bekendgemaakt waar de deelnemers de eerste twee (van de in totaal zes) kaartjes kunnen ophalen, namelijk bij de VVV en bij Intertoys. Op elk kaartje kunnen de kinderen een Magische Code vinden; via de Magische Website www.attractiespel.nl of via de Magische Telefoon (0909-2887228) kunnen zij vervolgens na het noemen van deze Magische Code een vraag zo origineel mogelijk beantwoorden, waarna zij weer een Magische Code voor het finalespel terugkrijgen. Gedurende de hele spelperiode wordt nog vier keer een plek bekend gemaakt waar kinderen een verzamelkaart kunnen opsporen. De zes Magische Codes die ze achterhalen met de zes kaarten, vormen samen de volledige Magische Code. Met deze eindcode kunnen de kinderen meedoen aan het finalespel, ook weer via de Magische Telefoon of via de Magische Website.

Scholenwedstrijd
Voorafgaand aan de lancering van De Magische Attractie-toer hebben de organisatoren met een scholenwedstrijd de campagne Nederland Attractie-land onder de aandacht gebracht in het basisonderwijs. Uit de creatieve prestaties die de deelnemende schoolklassen hiervoor hebben ingezonden, zijn twaalf winnaars (uit elke provincie één groep) gekozen, die ook aanwezig mochten zijn bij de officiële aftrap in De Efteling.