Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 22 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: klappen bij voetbalwedstrijd
De politie werd zondagmiddag geroepen naar een gestaakte voetbalwedstrijd op het sportpark aan de Bieskemaar. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd staakte de scheidsrechter vanwege schermutselingen tussen spelers van de beide voetbalclubs. In de mêlee van spelers en supporters na het staken sloeg een 32-jarige elftalleider uit Lemsterland van de bezoekende club de 41-jarige trainer van de club uit Groningen. Hij liep een hoofdwond op. Hierop kreeg de elftalleider klappen en schoppen van meerdere supporters. De elftalleider en de voorzitter van de bezoekende club hielden zich vervolgens schuil in het clubgebouw. Onder politiebegeleiding verlieten zij het sportpark. Over en weer zal aangifte worden gedaan.

Haren: kikker veroorzaakt valpartij wielrenner
Een curieus incident veroorzaakte zondagochtend op de Waterhuizerweg in Haren een valpartij waarbij een 49-jarige wielrenner uit Groningen ten val kwam. Een groepje racefietsers reed over de Waterhuizerweg toen een reiger een door hem gevangen kikker uit de bek liet vallen. De kikker kwam in de groep terecht en zorgde voor consternatie. De achter aan fietsende Stadjer moest uitwijken en kwam daarbij ten val. Hij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is hoe het met de kikker is afgelopen.

Groningen: autokraker aangehouden
Een getuige gaf zondagavond een signalement op van een autokraker die op de Zuiderkruislaan met een stoeptegel een autoruit had ingegooid. Het dashboard werd vernield om er een autoradio uit te halen. Op de Pleiadenlaan werd de 29-jarige man uit Groningen na een korte achtervolging aangehouden. Hij ontkent de diefstal en werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man meldt zich bij politie
Een 27-jarige man uit Groningen kwam zondagochtend naar het politiebureau aan de Rademarkt met de melding dat hij had ingebroken in een kantine van het AZG aan het Hanzeplein. Nadat de man gehoord was en een proces-verbaal uitgeschreven werd kwam de Stadjer op vrije voeten. Dat beviel hem kennelijk niet want hij gooide een fiets tegen een ruit van het bureau. Hij werd weer aangehouden en verhoord en met een dagvaarding vrijgelaten.

Wildervank: auto in de sloot
Een 29-jarige automobilist uit Wildervank is zondagavond op de Dalweg bij Wildervank van de weg geraakt en in de sloot beland. Hij en inzittende liepen een nat pak op, maar liepen geen noemswaardige verwondingen op. Betrokkene raakte onder het rijden in de berm en slaagde er niet in om het voertuig weer onder controle te krijgen. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Musselkanaal: aanhoudingen voor drugs
Vier inzittenden van een personenauto zijn zondagnacht op de Marktstraat in Musselkanaal aangehouden omdat ze meer dan een pond wiet bij zich hadden in de auto. De politie controleerde de auto en nam daarbij een sterke wietlucht waar. Nader onderzoek leverde een pond wiet op en even later nog een zak met wiet. De 26-jarige chauffeur, een inwoner van Emmen gaf aan dat hij de voorraad bij zich had ten behoeve van een koffiesjop. De andere inzittenden in de leeftijd van twee van 29 jaar en een van 31 jaar oud, kwamen uit Musselkanaal. Het kwartet is voor nader onderzoek ingesloten.

Winschoten: bekeuring voor plakken posters
Een 27-jarige inwoner van Oude Pekela is zondagnacht bekeurd voor het plakken van posters op een pand aan de Olieslagerstraat in Winschoten. De man werd op heterdaad betrapt door een politiesurveillance. Hij had geen vergunning.

Noordbroek: alcomobilist probeert te ontsnappen aan controle Een 37-jarige automobilist uit Noordbroek is zondagavond aangehouden, nadat hij zich aan een politiecontrole wilde onttrekken. De politie zag de man op de Scheemderstraat rijden met een hoge snelheid, reden om hem te controleren. Toen de politieauto achter de betreffende automobilist ging rijden, gaf deze gas en voerde de snelheid op. Hierbij reed hij circa 80 km/u binnen de bebouwde kom van Noordbroek. Toen hij de auto stilzette bij een woning kon de politie hem aanhouden. Daarbij bleek dat hij alcohol had gedronken. Onderzoek aan het politiebureau gaf aan, dat hij ongeveer 0,8 promille in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging De politie heeft zondagavond in Bedum vijf mannen aangehouden die op en rondom de Riekele Prinsstraat de buurt op de kop zetten. Ze crosten onder meer met een auto op het grasveld, vernielden een auto van een buurtbewoner en bedreigden anderen die hen daarop aanspraken. Een van de mannen (27) woonde in de straat en had de anderen op bezoek. Hij en zijn gasten die respectievelijk uit Uithuizen (25), Groningen (18 en 23) en Bedum (25) kwamen, hadden kennelijk een feestje te vieren waarbij de alcohol rijkelijk vloeide. Daardoor kennelijk gesterkt, provoceerden ze de overige buurtbewoners die hun lawaai en activiteiten spuugzat waren en zich daar ook niet over stilhielden Toen de zaak dreigde te escalleren in een vechtpartij werd de politie gewaarschuwd die het vijftal voor openlijke geweldpleging aanhield. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communciatie, 0900-8844 (0,13 euro/min)