Universiteit van Amsterdam


Hoogleraasbenoeming: mw. mr. B.E. Reinhartz
Gepubliceerd op maandag 22 april 2002
Mw. mr. B.E. Reinhartz (1962) is per 1 juni 2002 benoemd tot hoogleraar Notarieel recht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Barbara Reinhartz werd in 1986 na haar studie Nederlands recht aan de Universiteit Leiden (UL) (universitair) docent Burgerlijk recht aan dezelfde universiteit, later ook universitair docent Internationaal privaatrecht. In 1997 stapte zij over van de afdeling Burgerlijk recht naar de afdeling Notarieel recht. Zij promoveerde aan de UL in 1997 op het proefschrift Derdenbescherming in het huwelijksvermogensrecht. In datzelfde jaar begon ze aan haar opleiding Notarieel recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar zij 1999 cum laude afstudeerde. In 1998 volgde naast haar docentschap aan de universiteit een aanstelling als Centraal Jurist bij de Samenwerkende Notarissen te s-Gravenhage e.o., en sinds 2000 bij het Netwerk Notarissen. In 1999 werd mw. Reinhartz universitair hoofddocent Notarieel recht in deeltijd aan de UL.
In haar onderzoek concentreert zij zich op het familierecht in ruime zin, waaronder het huwelijksvermogensrecht en het erfrecht. Barbara Reinhartz is voorts redacteur van 'De Notarisklerk' en 'Nieuw Erfrecht', en zij maakt deel uit van de hoofdredactie van 'JBN' (Juridische Berichten voor het Notariaat). Ook is zij docent aan de Beroepsopleiding Notariaat.
Bron: Persvoorlichting
vanharn@bdu.uva.nl