Leiden, 21 april 2002

KNAF TALENT FIRST-WINNAAR BEN JAMINI VIJFDE OP CIRCUIT ZOLDER

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini heeft zijn tweede race in de Van Uitert Formule Ford als vijfde afgesloten. De 19-jarige rijder uit het Gelderse Huissen was ook vanaf de vijfde startpositie vertrokken. "Mijn auto is perfect, maar ik kom nog ervaring te kort ten opzichte van mijn tegenstanders in de kop van het veld", aldus Ben Jamini. "Ik heb er echter alle vertrouwen in dat ik weldra om de zeges zal strijden." De race, die uitsluitend meetelt voor het Benelux-kampioenschap, werd overschaduwd door een ongeluk waarbij een deelnemer zwaargewond raakte.

Ben Jamini debuteerde drie weken geleden tijdens de Paasraces op Circuit Park Zandvoort met de uitstekende derde plaats in de Van Uitert Formule Ford. De KNAF Talent First-winnaar reed zijn tweede race op het circuit van Zolder (B), waar voor 28.000 toeschouwers het 'New Race Festival' plaatsvond. De Van Amersfoort Racing Mygale van Ben Jamini was voor de eerste keer voorzien van de naam en het logo van de nieuwe hoofdsponsor Dilay Group.

Ben Jamini reed al op de dinsdag voor de race zijn eerste training op het circuit van Zolder. "Het regende, net als tijdens de trainingssessie op donderdag. Dat was mijn eerste kennismaking met mijn auto in de regen", blikte hij terug. "Ik heb veel geleerd." Hij had op het circuit van Zolder verder weinig aan deze ervaring, want in het weekeinde was het prachtig weer. Tijdens de enige tijdtraining op zaterdag stelde Ben Jamini de vijfde startpositie voor de race veilig. "Ik had moeite om meteen in het begin van de training, toen mijn banden nog optimaal waren, een snelle rondetijd neer te zetten. Dat is een kwestie van gebrek aan ervaring. Ik reed mijn snelste tijd pas in de zesde ronde, toen mijn banden hun beste tijd al gehad hadden."

In de race lag Ben Jamini bijna continu op de vijfde plaats en kort op de vierde, toen hij Michel Florie verraste. "Mijn auto was de hele race perfect", aldus de jonge coureur die uitkomt voor Van Amersfoort Racing. "Ik kom zelf nog ervaring te kort om mij nu al met de strijd om de overwinning te bemoeien. Ik moet realistisch zijn, de rijders die vandaag voor mij eindigden hebben veelal meer seizoenen ervaring in deze klasse. Het is voor mij zaak om de komende tijd veel bij te leren, onder meer door te testen, om de aansluiting met de top te vinden. Tot die tijd streef ik ernaar om iedere race uit te rijden en punten te scoren, dat is vandaag weer gelukt." Ben Jamini blikt positief vooruit. "Ik moet op de hoogste trede van het podium terechtkomen, daar werk ik samen met mijn team hard aan."

Volgende race: 12 mei, Spa-Francorchamps (B) (telt uitsluitend mee voor het Benelux-kampioenschap) Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Jaap van Lagen, 10 ronden in 16:37.652; 2. Xavier Maassen, op 0,852; 3. Tristan te Pas, op 7,715; 5. Ben Jamini, op 13,544. . Stand Benelux-kampioenschap na twee races:

1. Van Lagen 43, 2. Maassen 31, 3. Te Pas, Ben Jamini en Florie 20.
---

Noot voor de redactie,