Ingezonden persbericht

Geachte redactie,

Graag uw aandacht van het bijgaande persbericht:

RESTAURANT DE GERTRUDA HOEVE UITGEROEPEN TOT HET BESTE BRABANTSE ASPERGERESTAURANT

Op zondag 21 april jl. werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in 'De Karpendonkse Hoeve' te Eindhoven het aspergeseizoen officieel geopend. Het hoogtepunt van dit door het Brabants Asperge Genootschap georganiseerde evenement was de verkiezing van het beste Brabantse aspergerestaurant 2001. Viel deze prijs vorig jaar 'De Karpendonkse Hoeve' ten deel, dit jaar gingen Evert en Marlies Thielen, respectievelijk cuisinier en gastvrouw van het in Breugel gevestigde restaurant 'De Gertruda Hoeve', met de eer strijken.

Voor de verkiezing van het beste Brabantse aspergerestaurant 2001 waren vier restaurants genomineerd. Naast De Gertruda Hoeve waren dat 'De Helvoirtse Hoeve' (Helvoirt), 'De Hoijse Hoeve' (Someren) en het à la carte restaurant van Kasteel Maurick. De uitverkiezing van De Gertruda Hoeve is het resultaat van het bezoekersoordeel dat via de website www.brabantseasperge.nl en de speciale Brabantse Aspergekrant van het Brabants Asperge Genootschap werd gegeven. Met name de liefde voor de asperge en de altijd perfecte ambiance en gastvrijheid die de gasten binnen De Gertruda Hoeve aantreffen, resulteerden in de onderscheiding.

Speciaal aspergemenu
De Gertruda Hoeve is gelegen in de karakteristieke dorpskern van Breugel. In het restaurant, gevestigd in een typische langgevelboerderij uit 1670, herinneren verschillende elementen nog aan het verleden en heerst de sfeer van het goede Brabantse leven. Tijdens een bezoek aan De Gertruda Hoeve ervaart de gast dat patron en cuisinier Evert Thielen een pure praktijkman is die culinaire creativiteit paart aan gedegen vakmanschap dat wars is van humbug. Aspecten die wederom tot uiting komen in het smaakvolle vijfgangen aspergemenu dat de komende maanden in het restaurant, de nieuwe serre of buiten op het terras zal worden geserveerd.

Genieten van de gastvrijheid en de culinaire hoogstandjes van De Gertruda Hoeve kan - met uitzondering van maandag - elke dag van 12.00 tot 14.00 uur en vanaf 18.00 uur (laatste bestelling 21.30 uur). De Gertruda Hoeve is gevestigd aan de Van den Elsenstraat 23 in Breugel, telefoon (0499) 471 037, e-mail: info@gertrudahoeve.nl Voor meer informatie bezoek: www.gertrudahoeve.nl


---

Noot voor de redactie,