ECOFYS

Econcern groeit duurzaam door in 2001

Econcern, de holding van Ecofys, Econergy en Ecostream, heeft een uitstekend jaar achter de rug. Uit de jaarcijfers blijkt dat in 2001 een autonome groei gerealiseerd is van meer dan 60%. De omzet groeide tot 13,5 miljoen Euro, met een winst na belasting van 164.000 Euro. Tevens is de solvabiliteit eind 2001 toegenomen tot 44%. Dit brengt het bedrijf in een uitstekende uitgangspositie om verder uit te groeien tot een toonaangevend, innovatief Europees bedrijf in de nog jonge markt van duurzame energie.

Goede uitgangspositie voor verdere groei
Niet alleen financieel is Econcern in een goede uitgangspositie voor verdere groei.

- Dochter Econergy ontwikkelde een zestal nieuwe producten en bracht deze op de markt. Vooral de Duitse markt toont veel belangstelling voor deze producten.

- In 2001 heeft dochter Ecostream zich met beldezon, een winkelconcept voor de verkoop van zonnepanelen, een goede positie op de Nederlandse zonne-energie markt verworven.

- Dochter Ecofys heeft een uitgebreide dienstenportfolio opgebouwd, met een uitstekende positie op de zich snel ontwikkelende markt voor duurzame energie. Een goed voorbeeld is de website www.greenprices.com die veel kennis herbergt over de dynamische Europese markt voor groene stroom .

- De internationalisatie is vormgegeven de opening van kantoren door in het Verenigd Koninkrijk en Spanje. Econcern is nu gevestigd in bijna alle belangrijke markten in Europa, namelijk Duitsland, Spanje, UK, Polen, België en Nederland.

Marktontwikkeling
Tegen de economische teruggang in, zal de markt voor duurzame energie en energiebesparing de komende jaren sterk doorgroeien, zo verwacht Ad van Wijk, CEO van Econcern. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het internationale akkoord over het terugdringen van broeikasgassen, waarbij de Europese landen zich verplichten hun uitstoot terug te brengen. Ook blijkt in veel situaties energiebesparing en duurzame energie economisch aantrekkelijk. Indien Europa en Europese bedrijven erin slagen zowel de technologie als de markt met kracht te ontwikkelen, kan dit een belangrijk competitief voordeel voor Europa betekenen.

Econcern
Econcern (www.e-concern.com) is een Europees bedrijf met de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'. Econcern specialiseert zich in het leveren van kennisintensieve diensten, producten en projecten op het gebied van duurzame energie en energiebesparing.