Gemeente Leeuwarden

Financiering voor pilotproject Buurtconcierge Huizum West ¦ Nieuwe reintegratietrajecten: 300 plaatsen erbij ¦ Verzelfstandiging Stichting Werkwijzer ¦ Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002

Financiering voor pilotproject Buurtconcierge Huizum West

Het college van B & W heeft besloten om extra geld beschikbaar te stellen voor het pilot-project Buurtconcierge Huizum West. Op initiatief van de Stichting Wijkwerk Huizum West functioneert in deze wijk sinds november 2000 een buurtconcierge. In het eerste jaar zijn de (loon)kosten betaald uit het wijkbudget voor wijkpanels. Om de buurtconcierge tot eind 2003 in dienst te kunnen houden is door de gemeente een bedrag van 40.480,22 beschikbaar gesteld. Afhankelijk van de resultaten van het pilot-project wordt in 2003 besloten of structurele financiering mogelijk is.

Besluit: 16 april 2002.

Nieuwe reintegratietrajecten: 300 plaatsen erbij

Op basis van de lokale agenda voor de toekomst 2001 2004 wordt jaarlijks aan 1000 bijstandsgerechtigden uit Leeuwarden een reintegratietraject aangeboden. Tenminste dertig procent van deze trajecten moet leiden tot uitstroom uit de bijstand. Er zijn inmiddels 700 trajecten gegund aan diverse reintegratiebedrijven. Het college van burgemeester en wethouders heeft nu besloten om de resterende 300 trajecten te gunnen aan Kiss Communicatie en Kliq Reintegratie. Deze bedrijven krijgen de taak om vooral nieuwkomers en werkloze jongeren te plaatsen in een reintegratietraject. Via het aanbieden van scholing en werkervaring wordt getracht deze jongeren te bereiken zodat hun kansen op de arbeidsmarkt worden vergroot.

Besluit: 16 april 2002.

Verzelfstandiging Stichting Werkwijzer

De Stichting Werkwijzer gaat met ingang van 1 mei a.s. samenwerken met reintegratiebedrijf MAREON uit Leeuwarden. Werkwijzer voert o.a. voor de gemeente Leeuwarden werkzaamheden uit in het kader van de Wet Inschakeling Werkzoekenden (WIW-banen) en de In- en Doorstroombanen (ID-banen; voorheen Melkert-banen). Ook de WIW-organisatie Stichting Banenplan te Drachten heeft aansluiting gezocht bij MAREON. Met deze samenwerking is het verzelfstandigingstraject van Werkwijzer afgerond en komt er een einde aan een periode van onzekerheid over haar toekomst. Stichting Werkwijzer is de werkgever voor plm. 750 WIW- en ID-banen in Leeuwarden. Als gevolg van de verzelfstandigingsoperatie heeft de gemeente Leeuwarden voortaan geen zitting meer in het bestuur van Werkwijzer.

Besluit: 16 april 2002.

Vergaderingen gemeenteraad en raadscommissies 2002

Klik op onderstaand bestand voor de vergaderingen van de gemeenteraad en raadscommissies in 2002.

Vergaderingen gemeenteraad en raadsadviescommissies 2002