Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-04-2002 Persbericht district Den Bosch

AGENTEN ARRESTEREN INBREKER OP HETERDAAD (s-Hertogenbosch)

Maandagmiddag hebben surveillerende agenten op de Eerste Haren in s-Hertogenbosch een 38-jarige Bosschenaar op heterdaad betrapt op een inbraak in een woning. Een oplettende getuige belde de politie omdat de man aan de deur stond te morrelen. De agenten gingen onmiddellijk terplaatse en troffen de verdachte in de woning aan. Hij is aangehouden en inmiddels inverzekeringgesteld.

ZINLOOS GEWELD (Nieuwkuijk)

Zondagmiddag is een 19-jarige inwoner uit Nieuwkuijk op een fietspad aan de Nieuwkuijk-sestraat in zijn woonplaats zonder reden in elkaar geslagen. Het slachtoffer liep daarbij di-verse verwondingen op. De Nieuwkuijker liep op het fietspad toen de dader vlakbij hem stopte en uit zijn auto stapte. Hij riep iets naar het slachtoffer in de verwijtende sfeer en be-gon daarop gelijk te slaan en te schoppen. De jongen liep daarbij diverse schaafwonden en sneetjes op. De politie stelt een onderzoek in.

POLITIE DRUNEN OP SCHAPENJACHT (Drunen)

De politie Drunen is zondag aan het einde van de middag op de Duinweg in Drunen op scha-penjacht geweest. Kort daarvoor kreeg zij een melding dat er ongeveer honderd schapen op de openbare weg liepen. Agenten hebben met behulp van diverse omstanders de kudde weer in een weiland kunnen jagen. De schaapsherder verscheen uiteindelijk terplaatse en inspec-teerde de afzetting en de schapen.

VEERTIENJARIGE ACHTER STUUR AUTO (s-Hertogenbosch)

Zondagavond zagen surveillerende agenten op de Victorialaan in s-Hertogenbosch wel een erg jonge automobilist rijden. Bij controle bleek de knaap slechts 14 jaar oud te zijn. Hij is aangehouden. De auto bleek van de broer van de verdachte te zijn. De verdachte had de sleutels gepakt en was stiekem een stukje gaan rijden. De jongeman is voorgedragen voor alternatieve bestraffing via Buro HALT.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL KRAT BIER (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 40-jarige inwoner uit Oss op heterdaad betrapt op diefstal van een volle krat bier op het industrieterrein De Rietvelden in s-Hertogenbosch. Een beveiligingsmede-werker zag dat de man de krat van het afgesloten bedrijventerrein haalde en waarschuwde de politie. De verdachte kon even later op de Zandzuigerstraat worden aangehouden.

ONDANKS ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID WEER MET ALCOHOL ACHTER STUUR (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 35-jarige inwoner uit Berlicum op de Hambakenweg in s-Hertogenbosch ondanks een ontzegging van de rijbevoegdheid weer betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man op de Citadellaan met hoge snelheid door rood rijden, op de Aartshertogenlaan herhaalde hij dat nog een keer. Bij con-trole bleek dat de man duidelijk teveel had gedronken. Daarnaast bleek hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot 21 september 2002 te hebben voor een soortgelijk feit. Er is pro-ces-verbaal opgemaakt.