Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-04-2002 2e persbericht van maandag 22 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling en bedreiging aangehouden In een woning aan de Bertelmanstraat is maandag om 10.30 uur een 40-jarige man uit Waalre aangehouden. De politie was ter plaatse geroepen omdat er een ruzie was. Op de Kerkhofstraat, een zijstraat van de Bertelmanstraat, trof de politie vier Eindhovense vrouwen van 40, 37, 34 en 21 jaar oud. De 34-jarige vrouw bleek met een mes in haar arm gestoken te zijn. Dat zou gebeurd zijn in de woning aan de Bertelmanstraat door de verdachte. Hij is haar broer. De 40-jarige vrouw is de ex-vrouw van de verdachte en zij was eerder deze week mishandeld en bedreigd door haar ex-man. Zij woont in de woning aan de Bertelmanstraat. Daar was de verdachte maandagmorgen naar toe gegaan en er was een ruzie ontstaan. Hierbij zou hij zijn zuster gestoken hebben. Daarbij waren de twee andere vrouwen ook aanwezig. De man had bij zijn aanhouding een mes bij zich. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Best: Terrasstoelen gestolen
In de nacht van zondag op maandag zijn vanaf een terras bij een horecazaak aan de Oirschotseweg 32 terrasstoelen gestolen. De groene kunststof stoelen lagen vast met een ketting en een slot.

Bakel: Hennepkwekerij opgerold
In een woning aan de Duinroosstraat is maandagmorgen om 9.35 uur de 23-jarige bewoner aangehouden. De politie was naar de woning gegaan nadat informatie was binnengekomen dat er in de woning een hennepkwekerij zou zijn. Op de slaapkamer was inderdaad een kwekerij ingericht. Er stonden 224 planten. De planten en de apparatuur, zoals assimilatielampen, ventilatoren en tijdschakelaars, zijn in beslag genomen. De man kon na verhoor op het bureau weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Autogordelcontrole
Op de Nieuwstraat is maandag tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Achttien personen kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dorpstraat is maandag tussen 12.10 en 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 859 passanten reden er 85 te snel. De topper was 80 km/u. 50 is toegestaan.